Nimelt teatas inglane, et erinevalt Schumacherist on tema kõik oma kolm maailmameistritiitlit võitnud vaid enda võidusõiduoskuste abil.

"Ma pole tiitlite võitmiseks kunagi teinud neid asju, mida Michael tegi," sõnas Hamilton Inglismaa väljaandele Express. "Mina olen võitnud puhtalt enda loomulike võimete abil."

Selline väljaütlemine ajas väga paljud Schumacheri ja Ferrari toetajad vihaseks ning Hamilton oli sunnitud enda kaitseks välja astuma.

"Tahan kõigile Michael Schumacheri fännidele öelda, et ma olen suur Michaeli talendi austaja," kirjutas Hamilton eile oma Instagrami lehel. "Kasvasin üles tema seitsmele MM-tiitli võidule kaasa elades. Ta oli ja on meie aja suurkuju ning ma olen väga õnnelik, et olen temaga isiklikult kohtunud ja temaga koos ka natuke aega veetnud. Ta on minu vastu alati väga hea olnud."

"Ärge uskuge kõike, mida te loete. Ma ei ole kunagi soovinud Michaeli ja tema perekonna vastu lugupidamatust üles näidata. Olen oma palvetes temaga ning soovin koos teiste sõitjatega tema kiiret paranemist," lisas Hamilton.

Schumacher taastub hetkel raskest peatraumast, mille ta sai 2013. aasta lõpus, kui kukkus Prantsusmaa Alpides mäesuusatamise ajal peaga vastu kivi.

Hamilton ajas vormelifännid vihale ka päev pärast Schumacheri traagilist õnnetust, kui pani Instagrami üles suure galerii endast suusarõõme nautimas. Isegi kõige suuremad Hamiltoni pooldajad olid tööna nördinud, et inglane otsustas suusapuhkuse pilte jagada hetkel, mil Schumacher võitles haiglas oma elu eest.