Täna hommikul lasti 35 aastat McLarenis töötanud Ryan ametist lahti, kirjutab Sportnet. McLareni boss Martin Whitmarsh andis sellest avalikult teada Malaisa GP teise vabatreeningu ajal.

"Ma pole valetaja ega ebaaus inimene," vahendab BBC Sport maailmameistri sõnu. "Ma ei suuda kirjeldada, kui kahju mul selle kõige pärast on. Vabandan stjuuardite ees, et raiskasin nende aega ja neid naeruvääristasin. See on kahtlemata kõige ebameeldivam kogemus mu elus."

Hamilton mõisteti rahvusvahelise autoliidu FIA poolt süüdi neljapäeval, kui leiti, et britt oli andnud Jarno Trulli (Toyota) möödumise kohta kollaste lippude lehvides kohtunikele valeinformatsiooni.

Tagajärjena jäi kogu McLaren ilma Austraalia GP punktidest ning Hamilton kolmandast kohast. Esialgu lõpetas kolmandana küll Trulli, kes diskvalifitseeriti turvaauto rajal oleku ajal möödasõidu eest. Eile sai Trulli oma poodiumikoha siiski tagasi.

"Tahan vabandada kõigi oma fännide ees. Ma pole valetaja, vaid meeskonnamängija. Kui tiim käseb mul midagi teha, siis ma ka lihtsalt teen. Kuid tundsin end imelikult ja ebamugavalt. Ei ole lihtne tagasi vaadata ja tunnistada, et mind juhiti valele teele."

Whitmarsh lisas pressikonverentsil: "Dave Ryan ei soovinud kedagi tahtlikult eksitada, kuid koosolekutel ei olnud ta nii aus, kui oleks pidanud. Kuigi ka Hamilton polnud üdini aus, vastutas olukorra eest siiski tiimi vanemliige Ryan."