Siiani on ootamatult karjääri lõpetanud Rosbergi mantlipärijana pakutud välja Valtteri Bottase, Pascal Wehrleini, Fernando Alonso ja Sebastien Vetteli nimed. Mercedes omakorda on teatanud, et ei langeta otsust enne jaanuarikuud.

"Põhimõtteliselt, kui nad (Mercedes) on kandidaatide ringi vähendanud viiele sõitjale või iganes millisele numbrile, on neil lepingu kohaselt kohustus minuga seda arutada," sõnas Hamilton telekanalile Channel 4, vahendab Eurosport.

"Ma olen näinud kommentaare, et "Lewisele ei lähe korda, kes on tema tiimikaaslane," kuid see on kontekstist välja rebitud. See on ikkagi oluline, kes on meie meeskonna teises masinas. See on oluline meeskonna moraalile. Me oleme näinud teiste tiimide puhul, et sellel võib olla mürgine efekt, kui meeskonnakaaslaste vahel on rivaalitsemine," rääkis Hamilton.

Inglane lisas, et kuigi ta on valmis Mercedeses kõigi sõitjatega tiimikaaslane olema, poleks teatud persoonide valik tiimile kasulik.

"Mul on olnud minevikus kogemusi teatud isikutega ja ma tahaksin tungivalt soovitada, et neid ei võetaks tiimi. Kuid ma tahan öelda, et olen valmis kõigi pilootide vastu konkureerima. Nad võivad rooli panna iga sõitja - tooge Sebastian [Vettel], Fernando [Alonso], tooge keda tahate. Sõitsin oma esimesel aastal Fernando vastu (2007 McLaren - toim] ja võitsin teda, seega pole selline asi mulle probleemiks. Ma olen õnnelik kõigi nende vastu sõites. Kuid arvestades, mis oleks parim meeskonnale, poleks see (nende palkamine - toim) ilmselt parim idee," selgitas Hamilton.