“Me avastasime eelmise aasta juulis, et osa uue mootori infost oli arvutist kadunud,” ütles Renault tehnika direktor Jean-Jacques His. “Keegi oli murdnud süsteemi sisse. Alguses me ei uskunud seda, aga hiljem näidati meile, mis info oli kadunud.”

“Me pidime seetõttu muutma oma mootoriehituse suunda, aga ma olen 99% kindel, et praeguse mootori küljes ei ole ühtegi detaili, mida keegi teine oleks võinud näha. Meie jaoks oli see suur probleem. Me lasime ekspertidel asja uurida ning oleme kindlad, et seda tegi keegi väljastpoolt. Jäljed viivad Saksamaale ning me arvame, et tegemist on endiste Stasi töötajatega, kes nüüd on töötud ja otsivad endale muud rakendust.”

Benettoni afäär tuli ilmsiks ajal, mil Renault radikaalne mootor ei ole siiani veel korralikult tööle hakandu ning nädalajagu varem räägiti meeskonnapealiku Flavio Briatore lahkumisest. Samas on meeskondade vaheline spioneerimine läinud juba sinnamaani, et vormelid on suurema osa ajast katte all, et fotograafid ei teeks neist pidevalt pilte.