Haigestunud Hamiltoni asemel valmistus kvalifikatsiooni läbima testisõitja Esteban Ocon, aga britt suutis vabatreeningul vastu pidada, kirjutas Autosport.

"Ma ei tundnud ennast hommikul hästi, kurk valutas. Valmistusime juhuks, kui ma polnuks suuteline kvalifikatsioonis sõitma. Musta stsenaariumi korral oleks rajale läinud Ocon. Aga suutsin siiski raja suuremate probleemideta läbida," rääkis Hamilton pressikonverentsil.

Tema sõnul said ajasõidus otsustavaks Ferraride tehnilised probleemid. Sebastian Vettel jäi raja kõrvale juba kvalifikatsiooni alguses, hiljem pidi autost nördinult välja astuma ka Charles Leclerc.

"Võitlusele esikoha eest avaldas see suurt mõju. Ehk oleks minu ja Leclerci vahel läinud tihedaks heitluseks, kes teab? Ferrari oli kogu nädalavahetuse jooksul väga kiire olnud," sõnas Hamilton.

Briti kõrvalt läheb Hockenheimis rajale hollandlane Max Verstappen (Red Bull), kolmandana stardib Hamiltoni soomlasest tiimikaaslane Valtteri Bottas. Leclerc stardib 10. ja Vettel 20. kohalt.