Sõidu jooksul anti Vipsile viiesekundiline ajakaristus, mis siiski paar ringi hiljem tühistati. Vaatluse all olnud intsident leidis aset 7. ringil, kui Vips heitles austraallase Alex Peroniga (Campos) seitsmenda koha nimel. Esialgu nägid kohtunikud, et kurvi laiaks sõitnud Vips sai rajale naastes eelise, kuid kuna midagi sellist ei juhtunud, olid õigusemõistjad sunnitud oma otsust muutma.

"Ajakaristuse tagasi võtmist polegi varem nähtud! See on midagi, millest Vettel praegu unistaks!" hõiskas Sky Sportsi kommentaator, viidates Sebastian Vetteli viiesekundilisele karistusele ja Ferrari ebaõnnestunud protestile viimasel Kanada GP-l.

Vips jäi esialgu Peroni selja taha, koos mööduti hollandlasest Bent Viscaalist (HWA Racelab) ning peagi näitas ka eestlane Peronile tagatulesid. Kolm ringi enne lõppu ehk 18. ringil põrkasid omavahel kokku kvalifikatsiooni võitja Jake Hughes (HWA) ja Marcus Armstrong (Prema). Britt Hughes katkestas ja uusmeremaalane jäi pärast piruetti nii palju toppama, et Vips temast muretult mööda pääses.

Viimasel ringil oli Vips lähedal ka kolmandaks tõusmisele, kuid kolmekordse F1 maailmameistri Nelson Piquet' pojast Pedro Pique'st (Trident) tal siiski mööduda ei õnnestunud. Teisena lõpetas venelane Robert Schwartzmann (Prema). Daruvalale oli see sel hooajal juba teine sõiduvõit, avaetapil Kataloonia ringrajal ületas ta esimesena finišijoone teises ehk sprindisõidus.

Vipsi tiimikaaslastest suutis lõpetada vaid Renault noorteprogrammi kuuluv hiinlane Ye Yifei, kes sai 13. koha. Itaallane Leonardo Pulcini sõitis juba teisel ringil otsa jaapanlasele Teppei Natorile (Carlin) ning katkestas mõned ringid hiljem.

Homme Eesti aja järgi kell 11.55 peetakse Paul Ricardi rajal teine sõit, kus tänased esimesed kaheksa lõpetajat stardivad ümberpööratud järjestuses. Vips alustab seega viiendalt kohalt.