Red Bulli noor hollandlane on oma käitumist eelmisel nädalal toimunud etapil õigustanud ning lubanud samas stiilis ka ülejäänud hooaja sõita. Täna kutsuti Verstappen koos tiimi mänedžeri Jonathan Wheatley'ga vaibale. Red Bulli boss Christian Horner nimetas Whitingu ja Verstappeni jutuajamist "leebeks hoiatuseks".

"Usun, et Charlie tahtis talle Belgia kordust näidata," rääkis Horner Sky Sportsile, pidades silmas esimeses kurvis juhtunud kokkupõrget, kus Verstappen ja kaks Ferrari pilooti, Kimi Räikkönen ja Sebastian Vettel, rajale ära ei mahtunud.

"See oli kergelt hoiatades öeldud "Vaata, kui sa seda veel teed, saad sa ilmselt [disklahvi tähistava] musta-valge lipu. Olen kindel, et ta paneb selle märkuse kõrva taha."

Horner lisas, et tema arvates oli Verstappeni otsus end Räikköneni ja seina vahelt läbi suruda "täpselt piiri peal".

Monzas on täna ära peetud kaks vabatreeningut, millest esimese võitis Nico Rosberg ringiajaga 1.22,959, teise valitsev maailmameister Lewis Hamilton (mõlemad Mercedes) 1.22,801-ga. Neile järgnesid Ferrari piloodid Räikkönen ja Vettel, soomlane oli parem esimesel, sakslane teisel treeningul. Verstappen oli hommikul kaheksas (1.24,982) ja pärastlõunal viies (1.23,732). TULEMUSED

Kolmas vabatreening on Monzas kavas laupäeval Eesti aja järgi kell 12, kvalifikatsioon stardib kell 15.