Ferrari meeskonna suurepärane kiirus Austraalias on konkurendid pannud pead kratsima ning on selge, et tiimidel tuleb hooaja jooksul suur samm edasi teha, kui soovitakse Ferrari tiimiga konkureerida.

Austraalia GP võistluspäeval oli jahe ilm, mis ilmselt soosib natuke enam Bridegestone’i rehvide kasutajaid, kuid Ferrari piloodid olid pühapäeval teistele täiesti püüdmatud.

Pühapäevane võit oli Michael Schumacheri jaoks neljas Austraalia GP võit viie aasta jooksul ning ühtlasi tema karjääri 71. võiduks.

„Põhimõttelist oli tegemist perfektse tulemusega,” lausus sakslane pressikonverentsil. „Rubens avaldas sõidu alguses survet ning ma pidin pingutama. See oli põnev. Auto oli kiire, mida näitas ka kogu nädalavahetus ning minu poolt vaadatuna on mul pärast esimest GP-d rohkem punkte, kui mul oli mullu pärast kolme võistlust. Tegemist on hea hooaja algusega minu jaoks.”

Ferrari piloodid edestasid finišis oma konkurente üle minutilise edumaaga, hoolimata tõsiasjast, et Schumacher läbis võistluste viimased ringid normaalsest kuus sekundit aeglasemalt.

Ferrari tehnikadirektor Ross Brawn lisas: „Loomulikult on tegemist suurepärase algusega meie jaoks. Eelmisel aastal ma tõesti tundsin, et raske on meeskonda veel tugevamaks teha, kuid usun, et nägime seda täna. See üllatab mind endiselt, kui head tööd meie meeskond on suuteline tegema.”

„Ma mõistan, miks Williamsi ja McLareni fännid on täna pettunud, kuid on ka palju Ferrari fänne, kes on väga õnnelikud,” lisas Brawn. „Ma ei saa sinna midagi parata, teeme lihtsalt oma tööd nii hästi kui võimalik. Teised peavad meile nüüd vastama.”

Barrichello, kes sõidu algusosas Schumacherile survet avaldas, pidi tempot langetama, kuna tema piduripedaali vaevasid probleemid.

„Sõidu esimene pool oli hea ning me võitlesime,” lausus brasiillane. „Minu piduripedaal läks üha enam allapoole — sisenesin boksidesse ning pidurid ei jahtunud maha. Boksidest lahkudes oli piduripedaali käik juba väga pikk ning kui ma oleksin jätkanud riskipiiril sõitmist, siis oleksin kindlasti välja sõitnud.”

Kolmandana finišeeris Renault piloot Fernando Alonso, kes andis kinnitust Renault meeskonna heast vormist tänavu. Hispaanlane ja tema meeskonnakaaslane Jarno Trulli olid taas kord stardis teistest peajagu üle ning Alonso tõusis stardiga viiendalt kohalt kolmandaks.

Alonsot, nagu ka teisi Michelini kliente, vaevas rehvide ebastabiilsus, mis vaevas just esirehve.

„Ferrarisid ma püüda ei suutnud, kuid olin Jensonist kiirem,” kommenteeris Alonso. „Sõitis eikellegimaal ning probleeme mul ei olnud. Usun, et enne Euroopas peetavaid etappe teeme mootori juures kolm kuni neli parandust ning siis peaksime oleme ka konkurentsivõimelised. Esimeselt neljalt GP-lt oli plaanis punkte koguda ning poodium ületab loomulikult meie ootusi.”

Neljanda ja viienda positsiooni hõivasid WilliamsF1 meeskonna piloodid Ralf Schumacher ning Juan Pablo Montoya.

Kolumbialane ei saanud Austraalia GP-le loodetud algust ning eksis esimesse kurvi sisenedes pidurdamisel ja sõitis korraks rajalt välja, mis kukutas ta viiendaks. Ühtlasi ebaõnnestusid kõik Montoya boksipeatused, mis sundis kolumbialast tegema mitmeid möödasõite.

WilliamsF1 meeskonna tehnikadirektor Patrick Head lausus: „Loomulikult oli Ferrari väga kiire. Usun, et Michelini kliente vaevasid probleemid esirehvidega. Külmades tingimustes need rehvisegud ei töötanud korralikult ja meie ringiajad olid väga heitlikud.”

Kuuendana finišeeris BAR meeskonna piloot Jenson Button, kellele järgnesid stardirüsinas autot kahjustanud Renault piloot Jarno Trulli ja McLareni meeskonna piloot David Coulthard.

Trulli oli oma tulemuses selgelt pettunud, kuid lubas, nagu paljud teisedki, et Malaisia GP-l paremat tulemust näidata.

McLareni meeskond loodab kindlasti Austraalia GP unustada nii kiiresi kui võimalik, kuna ainukese punkti meeskonnale tõi David Coulthard.

„Me ei olnud kohe algusest peale kiired,” lausus Coulthard. „Vajame enamat, peame maha istuma ja edasi arenema.”

Austraalia GP esimene katkestaja Kimi Räikkönen sõnas: „Kaotasin veesurve ning seejärel jooksis mootor kokku. Ootasin, et sõidan kuskil 10nda koha kandis, kuid see pole koht, kus me peaksime olema. Peaksime võitlema esikohtade eest.”

Austraalia GP olid tehniliste probleemide tõttu sunnitud katkestama Sauberi meeskonna piloot Felipe Massa, Jordani piloot Nick Heidfeld, Minardi piloodid Gianmaria Bruni ning Zsolt Baumgartner, Jaguar Racingu meeskonna piloot Mark Webber ning McLareni meeskonna piloot Kimi Räikkönen.

Austraalia GP tulemused:

KOHTPILOOTMEESKONDREHVIDRINGEKAOTUS
1M SchumacherFerrariB58 
2BarrichelloFerrariB58+ 0:13.605
3AlonsoRenaultM57+ 0:34.612
4R SchumacherWilliamsF1M58+ 1:00.444
5MontoyaWilliamsF1M58+ 1:08.590
6ButtonBARM58+ 1:10.520
7TrulliRenaultM58 
8CoulthardMcLarenM57 
9SatoBARM57 
10FisichellaSauberB57 
11KlienJaguarM56 
12da MattaToyotaM56 
13PanisToyotaM56 
14PantanoJordanB55 
 MassaSauberB44mootor
 HeidfeldJordanB43sidur
 BruniMinardiB43katkestas
 WebberJaguarM29käigukast
 BaumgartnerMinardiB13elektroonika
 RäikkönenMcLarenM9mootor