Kui eelmisel nädalal tekitas skandaali uudis Pirelli salajastest testidest Mercedese F1 tiimiga, siis mõni päev tagasi selgus, et rehvitootja on sarnaseid teste korraldanud ka Ferrarile. Pirelli mootorispordi direktori Paul Hembery sõnul on Ferrari saanud nende rehve hooaja keskel testida Bahreini ja Barcelona ringradadel veel enne, kui Mercedes seda tegi.

"Põhiküsimus on reglemendi punkt 22, mis ei luba hooaja kestel tehtavatel rehvitestidel kasutada käesoleva ja eelmise aasta vormelit. Ferrari on seda punkti täitnud, kasutades 2011. aasta masinat," teatas Ferrari pressiteenistus väljaandele Autosport. "Mercedes kasutas uut masinat. See ongi ainus oluline punkt selle vaidluse juures."

Mercedese meeskond on väitnud, et sai testidel uue masina kasutamiseks loa Rahvusvaheliselt Autoliidult (FIA). FIA ei ole seda väidet kommenteerinud, kuid on alustanud uurimise.

Pirellil on FIA-ga kokkulepe, et nad võivad igale tiimile korraldada hooaja sees teste 1000 km ulatuses, kuid tiimid peavad selleks kasutama vähemalt kahe aasta vanust masinat.