Selline lüke tõstis Alonso parempoolsele stardijoonele ning tagas talle paigaltminekuks parema pidamise. Strateegia töötas hästi, sest hispaanlane tõusis esimese kurvi järel seitsmendalt kohalt neljandaks ning lõpetas sõidu kolmandana, täpselt Felipe Massa ees.

Küsimusele, kas Ferrari väike "trikk" oli reeglitepärane ning ka eetiline, vastas tiimipealik Domenicali: "Jah, muidu ma poleks seda teinud. Ma eelistan selles suhtes olla täiesti läbipaistev ning aus. See on minu stiil. Kui midagi sellist saab lihtsasti mõjutada, siis tuleks seda ka teha. Selle otsusega võib nõustuda või mitte, kuid päeva lõpuks olime me kohustatud seda tegema. Teadsime enne starti, et pidavus on kahel poolel erinev ning kui me tahame meistritiitli konkurentsis püsida, peame esimestega kohe alguses vahet vähendama. Vastasel korral olnuks meie jaoks sõit läbi."

McLareni tiimipealik Martin Whitmarsh tunnistas, et tema oma sõitjatega niimoodi poleks teinud. "Ma ei usu, et ma selleks võimeline oleksin. See oli üsna karm asi."