Meeskondade ühenduse FOTA juht Luca di Montezemolo ütles, et sarjas on kokkuvõttes palju head, kuid see ei tähenda, et asju ei saaks veel paremaks teha, kirjutab Sportnet.

FOTA arvates suudavad meeskonnad oma majanduskriisi eelse ehk 2008. aasta eelarve kärpida 2010. aastaks poole peale. Kokkuhoid saavutatakse odavamate mootorite kasutamisega, talviste testide lõpetamise ja tehniliste uuenduste pidurdamisega.

FOTA liikmete arvates võiks senisest enam tähtsustada GP-sõidu võitu, andes praeguse 10 asemel võitjale 12 punkti. See tõstaks võidu väärtust ka fännide silmis.

Ettepanek on vastuseks F1-sarja juhi Bernie Ecclestone'i arvamusele, kes sooviks meistritiitli välja anda vaid suurema võitude arvu põhjal.

Võistlussõidu kestuse sooviks FOTA viia ühe tunni ja 40 minuti pikkuseks ehk 250 kilomeetrile. Sellega mahuks F1 MM-sarja etapid paremini ka telejaamade saatekavadesse.

"F1 on maailma parim teleshow. Meil on pakkuda kõike - uusimaid tehnoloogiaid, glamuuri, riski ja jõudu. Peame olema fännide suunas olema veel avatumad kui praegu," arvas Renault juht Flavio Briatore.