"Selline on õppetund viimastelt hooajaeelsetelt testisõitudelt, mis pühapäeval Bahreinis lõppesid. Red Bulli kogu talve jooksul kogetud probleemidele ei paista selget lõppu tulevat ning mõned üllatsunimed tunduvad olevat tõsised eesliini kandidaadid," ütleb Benson.

Benson peab nii esimese etapi Austraalia GP kui ka kogu hooaja suurfavoriitideks Mercedese piloote Lewis Hamiltoni ja Nico Rosbergi, sest nende esitused olid 12 testipäeva jooksul Hispaanias ja Bahreinis kõige muljetavaldavad.

"Kuid isegi Mercedest hakkasid viimasel kolmel päeval kummitama töökindluse probleemid. Teised tiimid, kes kasutavad Mercedese mootoreid - Williams, Force India ja McLaren - tunduvad samuti heas vormis olevat. Eriti Williams."

Benson märgib veel, et Mercedese uuel 1.6-liitrisel V6 turboga hübriidmootoritel tundub olevat Ferrari ja Renault jõuallikate ees silmnähtav eelis, kui arvestada energiahulka, mida see suudab ettenähtud kütusekoguse (lubatud on kuni 100 kg kütust ühe sõidu kohta - toim) juures toota.

"See, et Mercedese jõuallikatega autod näitasid viimase kahe nädala jooksul Bahreinis nelja kõige kiiremat aega, pole mingi õnnetus. Ning nende hoida olid seitse parimat aega, kuni Fernando Alonso oma Ferrarist viimasel päeval natuke kiirust vallandas," osutas ta.

Kuid testipäevade kiireim aeg ei kuulunud mitte Hamiltonile või Rosbergile, vaid hoopis Felipe Massale, kelle Williams oli Hamiltonist vaid 0,02 sekundit aeglasem.

"Williams paistab olevat Melbourne'is 15.-16. märtsil esiotsa kandidaat. Ning Force India ei tundu samuti väga kaugel maas olevat," arvab BBC ajakirjanik.