Sümdmusterohkel GP-l, kus vahepeal sõit ka sootuks katkestati, õnnestus liidrikohal sõita isegi Spykeri debütandil, Mark Winkelhockil.

Tõsiseks võitluseks läks kohe peale starti, kust paremini said minema Ferrarid. Esikohal Räikkönen, teine Massa, kolmas Alonso — nii läbiti esimesed ringid kuni vihmasajuni.

Paduvihmas oli esimeseks kaotajaks Kimi Räikkönen, kelle auto sattus boksisõidukatsel külglibisemisse ja soomlasel tuli märjal rajal kuivailmarehvidega uuele ringile minna. Võistluse arenedes õnnestus Räikkönenil küll veel kolmandaks tõusta, kuid siis pidi ta tehnika ülesütlemise tõttu katkestama.

Vihma sadas nii tugevalt, et autod lendasid järjest rajalt välja. Ainsana viiest ühes ja samas kurvis väljasõitnud juhist õnnestus mootor töös hoida Lewis Hamiltonil. Tehnika abil tõsteti mees tagasi rajale ja ta sai võistlust jätkata, ringiga maas kõigist teistest. Hamilton võistles küll lõpuni, kuid punktikohale napilt ei jõudnud.

Rohkete väljasõitude ja paduvihma tõttu tuli võistlus koguni katkestada. Uus start toimus turvaauto tagant, liider Mark Winckelhock, kes küll stardi järel kivina tahapoole langes ja Spykeri ülesütlemise järel lõpuks katkestama pidi.

Enne võistluse lõppu hakkas taas sadama ja autod pidid taas boksi rehve vahetama tulema. Vihmamärjal rajal edenes suurepäraselt Fernando Alonso, kes püüdis kinni liider Massa ja asus kohe ka möödasõiduvõimalusi otsima, mis tal lõpuks ka õnnestus. Kurvis põrkasid autod ka kokku, kuid mõlemad suutsid jätkata.

Viimasel ringil üritas meeleheitlikult punktikohale tõusta ka Hamilton, kes oli kahe Renault järel kümnes. Fisichellast sai McLareni sõitja küll mööda, kuid Kovalaninenist enam mitte.

Pressikonverentsile eelnenud kaalumisel läks Alonso ja Massa vahel tõsiseks sõnasõjaks. RTL tõlke põhjal võis järeldada, et Alonso süüdistas Massat vale sõidujoone valimises, ehk tsiteerides Kreisiraadiot: “Nii ei saa rallit sõita!” Massa vastuseks oli: “Sina ju võitsid, ürita maha rahuneda.” Pressikonverentsil palus Alonso oma ägestumise pärast andeks.

Euroopa GP

#sõitjaautokaotus
1Fernando AlonsoMcLaren-Mercedesvõitja
2Felipe MassaFerrari+8.1 sec
3Mark WebberRed Bull-Renault+65.6 sec
4Alexander WurzWilliams-Toyota+65.9 sec
5David CoulthardRed Bull-Renault+73.6 sec
6Nick HeidfeldBMW+80.2 sec
7Robert KubicaBMW+82.4 sec
8Heikki KovalainenRenault1 ring
9Lewis HamiltonMcLaren-Mercedes1 ring
10Giancarlo FisichellaRenault1 ring
11Rubens BarrichelloHonda1 ring
12Anthony DavidsonSuper Aguri-Honda1 ring
13Jarno TrulliToyota1 ring
DNFKimi RäikkönenFerrari26 ringi
DNFTakuma SatoSuper Aguri-Honda41 ringi
DNFRalf SchumacherToyota42 ringi
DNFMarkus WinkelhockSpyker-Ferrari47 ringi
DNFJenson ButtonHonda58 ringi
DNFAdrian SutilSpyker-Ferrari58 ringi
DNFNico RosbergWilliams-Toyota58 ringi
DNFScott SpeedSTR-Ferrari58 ringi
DNFVitantonio LiuzziSTR-Ferrari58 ringi