ESPN-i teatel saab otsus ametlikuks kolmapäeval. Vormel-1 sarja korraldajad on arutanud nii võistluse edasilükkamist kui ka ärajätmist.

Kuna aga hooaja teine pool on võistluskalendris niigi tihe, on võistluse edasilükkamine ebatõenäoline variant, sest kolmel järjestikusel nädalavahetusel kihutamine tähendab F1-tiimide jaoks logistilisi probleeme, spekuleeris ESPN.

Shanghai ringrajal sõidetav GP pidi algselt toimuma 18. aprillil. Juhul, kui Hiina etapp ära jääb, ootab sõitjaid aprillis ees neljanädalane võistluspaus.

Veebruari alguses hakati spekuleerima ka variandi üle, et hiinlased võivad mõne teise GP korraldajariigiga kuupäevad ära vahetada, aga F1-sarja direktor Ross Brawn lükkas selle võimaluse ümber.

Viimaste andmete kohaselt on maailmas üle 40 000 koroonaviirusesse nakatunu tuvastatud, surmajuhtumite arv on küündinud üle 1100.

Täiendatud kell 14:26:

Vormel-1 sarja kodulehel teatati, et 19. aprilliks planeeritud Hiina GP lükkub siiski edasi. Küll aga pole veel selge, millal grand prix lõpuks peetakse.

"Ootame väga, et saaks Hiinas võistelda nii kiiresti kui võimalik ning soovime kõigile riigis sel raskel ajal ainult parimat," seisis pressiteates.