Mäletatavasti sai Vettel viiesekundilise karistuse heitluses Lewis Hamiltoni (Mercedes) vastu, kui sakslane tegi sõiduvea ja sõitis korra murule, ent rajale naastes tekitas ohtliku olukorra, kus oleks peaaegu Hamiltoniga kokku põrganud. Vettel ületas küll finišijoone esimesena, aga viiesekundiline karistus kukutas sakslase Hamiltoni järel teiseks.

Villeneuve leidis aga, et karistuse oleks pidanud saama hoopis Ricciardo. Nimelt pidas austraallane maha pika võitluse Hamiltoni tiimikaaslase Valtteri Bottasega. Ricciardo hoidis sirgel teel mitmel korral sõidujoont vahetades Bottase enda selja taga. Kui tagumine mees alustab möödasõidu katset, ei tohi eespool olija rohkem kui ühe korra sõidujoont vahetada. Heitlus kestis mitu ringi, aga lõpuks pääses siiski Bottas mööda.

Bottas ise nimetas pärast etappi Ricciardo sõidustiili piiripealseks.

"Ricciardo vääris karistust selle eest, kuidas ta sirgel sõitis, kuid ta ei saanud seda," vahendas Motorsport Villeneuve'i sõnu. "Paraku on see tihti nii. Ma ei imestanud, et Vettel sai karistada, sest tavaliselt ongi asjad vastupidised."

"Igatepidi oli otsus (Vetteli karistus - toim) F1 jaoks halb. See rikkus sõidu ära, sest oli ebaõiglane otsus," lisas kanadalane. "Kui Vettel oleks sõitnud räpaselt nagu Ricciardo tegi sirgel, oleks olnud õiglane karistus ja kõik oleks korras."

Villeneuve lisas, et Hamiltonil oli oma roll selles, et Vettel sai karistada. Nimelt kurtis Hamilton sõidu ajal meeskonnale, et Vetteli naasmine rajale oli liiga ohtlik. "Lewis käitus õigesti. Ta suutis Vettelile karistuse kaela määrida. Ta on selles väga osav!"