"Rosberg tundis ilmselt, et Mercedese meeskond oli liigselt Hamiltoni poolel. Tegelikult ma ei usu, et Mercedes oli kallutatud, aga ju Rosberg nii arvas. Ta võis leida, et meeskonna juhid ei suuda Hamiltoni korrale kutsuda ja käituvad jõuetult. Hamiltoni üleolevat suhtumist näitas väga ilmekalt hooaja viimane etapp Abu Dhabis," sõnas Jordan BBC-le.

Teise põhjusena tõi Jordan välja asjaolu, et Rosberg jäi ka tänavu Hamiltonile kiiruses alla. "Kui Hamilton poleks nii võimas, oleks Rosberg ilmselt jätkanud. Sel juhul oleks ta saanud sarja domineerida ja jahtida teist maailmameistritiitlit. Aga küllap ta teab, et Hamilton tuleb uuel hooajal tagasi veelgi tugevama ja näljasemana," lisas 68-aastane Jordan.

Rosberg ise tunnistas karjääri lõpetamise järel, et kui ta poleks tänavu MM-tiitlit võitnud, oleks ta jätkanud. "Alates oma 25-aastase võidusõidukarjääri algusest on mul olnud vaid üks unistus - tulla vormel-1 maailmameistriks. Olen selle nimel teinud rasket tööd, ohverdusi ja talunud valu. Ning nüüd see on mul käes. Olen roninud mäest üles ning oma võimete tipul, seega see tundub õige," ütles Rosberg.