Piquet, kes sõitis Alonsoga koos 2008. ja 2009. aastal Renault`s, leiab, et tänavune Ferrari vormel on aeglasem kui Lotus või Sauber.

“Ferrari on neist kahest kindlasti viletsam, kuid vahel juhtub Alonso tõttu imesid," rääkis Piquet Junior Jovem Pan radio`s.

“Ma arvan, et kui ta oleks tänavu juhtinud Sauberit või Lotust, oleks ta kergelt maailmameistritiitli võitnud," usub brasiillane. .

“Ma näen tihti Lotust ja  Sauberit ees, kuid siis tekib ka alati küsimus: kas asi on sõitjas või masinas?" lisas Piquet.

Brasiillane meenutab oma vormelikarjäärist, kui kiire Alonso oli. "Kui ma testisin Fisichella ja Kovalaineniga, olin kiire, kui tegin seda Alonso kõrval, olin järsku pool sekundit aeglasem."

Tulevikusõitjatest rääkides kahtleb Piquet, kas Sergio Perez McLarenis väga võimsalt läbi lööb. "Ta on teinud mõned head sõidud, kuid ma arvan, et Button on McLarenis temast kiirem.”

Vormel-1 tänavune võitja selgub sel pühapäeval Brasiilias. 13 punktiga MM-sarja juhtivale Sebastian Vettlile piisab seal neljandast kohast, et Alonsot lõpuks edestada.