1997. aastal tiitli võitnud Villeneuve on viimastel võistlustel käinud juba kohapeal, et rääkida erinevate tiimidega ning tunnistas, et uued vormelid on peamiseks põhjuseks, mis teda tagasi vormel-1 sarja kisub, vahendab sponest.ee

„Olen võistluspiloot ja jään selleks alati," ütles kanadalane. „Seepärast otsin endale võimalust vormel-1 sarjas."

„Ainult võidusõit pakub mulle huvi ja praegu toimunud igasugune jama aitab mind: testipiiranguga muutuvad kogenud piloodid väärtuslikuks. Ma ei saa midagi lubada, kuid proovin võimaluse leida."

„Minu arvates on tänasel päeval vormeleid palju nauditavam vaadata ning järgmise aastaga läheb see veelgi paremaks. Veelgi nauditavam saab olema nendega sõita, eriti tankimiskeelu ajal. Need hakkavad rohkem rajal libisema ning elektrooniliste abideta muutub vaatamisväärsus ainult paremaks."

„Olen seda kümme aastat rääkinud: kaotada boksipeatused, tuua tagasi slikkrehvid, loobuda elektroonikast. Mul on vaid kahju, et jäävad peatused rehvivahetuse jaoks, kuna sellega kaob veidi kütusekoguse võlust."

„Saab olema hea näha, kuidas rehve mittevahetav piloot püsib rajal ning sõidab ehk veidi aeglasemalt, kuid samal ajal kaotab teine boksipeatusega aega ning pärast vähendab vahet."

„Jah," kinnitas Villeneuve, et on taas vormel-1 sarja armumas, sest inimlik tegur loeb taas, nagu minevikus: tööd sama palju kui vanasti.

„Lahkudes polnud vormel-1 enam lõbus, sõitmine ehk oli, kuid õhkkond väljaspool autot oli halb. Veetsid pool tundi võistlusinseneriga pärast seda, kui arvuti valmistas auto seadistuse ette. Siis ütlevad veel, et ole vait ja sõida. Ma olen pigem selline, kellel on alati midagi öelda, kuid lõpuks muutus kõik väga raskeks."

„Õhkkond on nüüd nagu siis, paistab võõrale silmale igavana. Keegi ei ütle oma seisukohta välja. Minu arvates kaotab sellega fänne. Inimesed tahavad gladiaatoreid, kuid selle asemele armastavad kõik üksteist. Tegelikkuses aga üritavad kõigist üle olla.