1. päev

Esimese päeva põhiklassi Open`i võitjat oli üsna lihtne ennustada. Juss Laansoo, üks meie gladiaatoritest MX3 klassis, oli kohal ning tahtmist täis. Suurimateks konkurentideks ehk Edik Kuusk ja Toomas Triisa.

Kuna selle aasta reeglid näevad ette, et Open klassis enam “võrriga” ehk 125cc rattaga sõita ei tohi oli Ediku ratsuks 250cc kahetaktiline Kawasaki. Enne sõitu rääkisime Ediku isa, Tiit Kuusega ja tema sõnul ei olnud Edik rattaga veel päris kohanenud.

Toomas Triisa on alles vigastuste järgsest seisust üle saamas ning päris sellist hoogu millist oleme harjunud nägema veel pole.

Esimene start läks algusest saadik Laansoo juhtimisel. Teisel kohal Edik Kuusk tänu kellele kõik vana kooli mehed kes kahetaktilise tsikli häält armastavad olid raja ääres suu kõrvuni naerul.

Kvalifikatsioonis teise aja välja sõitnud Henri Remma stardis ebaõnnestus veidi ning tegi rasket tööd, et liivasel ja sooni täis rajal ettepoole saada. Viimasel ajal Hondadel sõitnud Remma oli millegipärast Yamaha sadulas. Ehk ei olnud see tunnetus veel võõra rattaga nii hea, et omas elemendis olla.

Kuna see aasta on Open klassi ka eelmise aasta Open B ehk amatöörklassi sõitjad siis sõitjate puudust polnud. Nii stardipuu kui rada oli sõitjaid täis — just nagu vanadel headel aegadel! Eelmise aasta B meestest, kes nüüd olude sunnil professionaali leiba maitsevad võib esile tuua Erki Privoi sõitu. Potentsiaal esikümne sõitjaks täiesti olemas.

Teine start esikoha heitlusesse muudatusi ei toonud. Laansoo tegi esimestel ringidel teistega vahe sisse ja kruiisis rahulikult lõpuni. Küll aga ei jätnud võitlejahingega Toomas Triisa jonni ja sai sõidu lõpuks Edik Kuusest jagu.

Tulemused EMV 1.päev

Klass Open

1 Juss Laansoo Bike World RC Honda
2 Toomas Triisa Yamamoto RC Yamaha
3 Edik Kuusk Saku MK Kawasaki
4 Henri Remma Bike World RC Honda
5 Urmas Põldma Saku MK KTM
6 Jaanus Koval Viljandi MK Honda
7 Veiko Rääts Valga MK Honda
8 Dmitri Vinogradov Energia TSÜ Honda
9 Georg Allikas Jõhvi MK KTM
10 Asko Lihtsa Bike World RC Honda

Klass 50cc

1 Rain Koch Jakoch Racing KTM
2 Ralf Bernans Läti KTM
3 Sander Lehtme Linnamäe KK KTM

Klass 65cc

1 Andre Park Motoextreme KTM
2 Cardo Veski Saku MK Kawasaki
3 Roni Mäkinen Soome KTM

Klass 85cc

1 Indrek Mägi Yamamoto RC Yamaha
2 Patrik Pals Saku MK KTM
3 Tomi Seppänen Soome Kawasaki

Klass Hobi külgvankrid

1 Priit Kurg/Tanel Kõiv Paikuse MK CZ
2 Urmas Põlluste/Lembit Loorits Paikuse MK CZ
3 Gert Gordejev/Erko Noormaa Saku MK CZ

2. päev

Teise päeva oodatuim klass oli 125cc, kus peasoosikuteks Edik Kuusk, Henri Remma ja Taavi Nassar.

Võib ette öelda, et siin kohalikul tasandil on 125 klass Edik Kuuse äri. Ilma tema loata esimeseks ei saa. Kui kvalifikatsiooni järgi oleks võinud muud arvata, siis sõit pani asjad paika. Ringiaja vahe võistluse ajal järgmisega kohati lausa kuni 5 sekundit.

Kuid võistluse pinge seepärast kadunud polnud, sest teiste kohtade pärast käis tihe rebimine. Esimene start sõitsid ratas-rattas Henri Remma ja Taavi Nassar. Viimases kurvis üritas terve sõidu Nassarit jälitanud Remma mida suutis, kuid Nassari näol polnud tegemist sugugi papist poisiga ja seis jäi muutumatuks.

Teine start võitles Nassar tehniliste probleemidega ning nii Kuusk kui Remma sõitsid rahulikult vastavalt esimese ja teise koha peal.

Kuid nagu ikka loodus tühja kohta ei salli ja vanameister Valdur Kahro ning nooruke Jüri Triisa andsid võidusõitu täie raha eest.

Kui Valdur Kahrolt saaks natuke kõhtu vähemaks, siis tsikli seljas peaks teda enamus poistest nooremaks — nii agressiivne ja kiire. Hilisemas vestluses Valduriga, ütles ta, et tänu sellele sõidule, mis ta nüüd niisama oma lõbuks kaasa tahtis sõita, aga nii hästi välja tuli, sõidab ta terve EMV sarja kaasa 125cc klassis.

Jääb ainult küsida, kus on Andres Krestinov ?

Tulemused EMV 2.päev

Klass 125cc

1 Edik Kuusk Saku MK Kawasaki
2 Henri Remma Bike World RC Kawasaki
3 Valdur Kahro Bike World RC Honda
4 Asko Lihtsa Bike World RC KTM
5 Lauri Lokotar Karla Auto RC KTM
6 Martin Arumäe Viljandi MK Suzuki
7 Georg Allikas Jõhvi MK KTM
8 Jüri Triisa Yamamoto RC Yamaha
9 Peeter Koval Viljandi MK Yamaha
10 Taavi Nassar MK “Sinilind” Kawasaki

Klass 85cc

1 Indrek Mägi Yamamoto RC Yamaha
2 Andre Park Motoextreme KTM
3 Erki Kahro Bike World RC Honda

Quadracer

1 Üllar Põld Lääne MK RIV-KTM525
2 Jaanus Kertsman Saku MK RIV-MTH650
3 Ivar Vaaderpass Mora SK RIV-KTM560

Külgvankrid

1 Janis Daiders/Lauris Daiders Läti BSU-MTH
2 Argo Põldsaar/Tõnu Hansar Kohila Sidecar CT MTH-AYR
3 Sverre Lamp/Alar Lamp Valgevene AYR-KTM

Hobi 1 Madis Müürsepp Bike World RC
2 Tambet Kuresoo Yamamoto RC
3 Egrit Viitkin MK “Sinilind”.