Nimelt tabas Hamiltoni Mercedese mootorit kvalifikatsioonis rike ning tiim oli pühapäevaseks põhisõiduks sunnitud sel hooajal juba teist korda jõuallikat vahetama. Kuna aga originaalmootor oli samuti varasemalt juba katki läinud, tuli mehaanikutel kätele valu anda, et ettenähtud aja jooksul auto valmis seada.

Vasatasel korral oleks mehaanikutel õhtu pikale veninud ning Hamilton saanud boksiteelt startimise karistuse. Vajalik varuosa jõudis Sotši ringraja boksidesse sisuliselt viimasel minutil.

"See oli tiimi ühine pingutus, milles mängisid rolli paljud inimesed. Niki Lauda üritas organiseerida lennukit ja maandumispaika. Meil oli selleks hetkeks mitu varianti kaalumisel ning me pidime valima neist kiireima. Paddy Lowe'i assistent Nicole ajas lennujaamaga asjad korda. Saime vastava mehe ja varuosa lennukile ning Bernie ajas tolliga asju," rääkis Mercedese tiimipealik Toto Wolff.

"Varuosa oli karbis ning lennuki maandudes pandi see 90 sekundi jooksul auto peale, mis sõitis lennujaama. Ma ei taha teada, kuidas ta need asjad korda ajas. Seega jah, Bernie mängis Lewise stardis suurt rolli!"

Kümnendalt kohalt startinud Hamilton lõpetas Sotši etapi tiimikaaslase Nico Rosbergi järel teisena.