Ringraja peal publiku ees tehtud intervjuus tuletas reporteri rollis olnud Jenson Button Leclercile meelde, et viimane Ferrari piloot, kes neli kvalifikatsiooni järjest võitis, oli 2001. aastal seitsmekordne maailmameister Michael Schumacher.

"Ma ei taha sellistele rekorditele liiga palju mõelda. Tahan keskenduda vaid homsele. Start on siin väga tähtis - kahtlemata tähtsam kui kuskil mujal," ütles Leclerc.

Monacolane edestas valitsevat maailmameistrit Lewis Hamiltoni tervelt 0,402 sekundiga. Teine Ferrari piloot Sebastian Vettel kaotas Leclercile 0,425 sekundit. Neljas oli Red Bullil sõitev Max Verstappen (+0,682), kes mootorivahetuse tõttu kannab homme viiekohalist stardirivi karistust ja alustab seetõttu üheksandalt kohalt.

Kvalifikatsioon peatati punaste lippudega juba esimeses sessioonis, sest pirueti tagajärjel oli tagurdpidi seina kihutanud poole hooaja pealt Toro Rossost Red Bulli edutatud Alexander Albon, kes piirdus ajasõidus 19. kohaga. Kodupubliku ees võistlev Daniil Kvjat (Toro Rosso) ei saanud üldse aega kirja, kuid suurt kahju see talle ei tee, sest venelane peab homme mitmete jõuallikakomponentide vahetuse tõttu niikuinii viimaselt kohalt alustama.

Homne põhisõit algab kell 14.10. Sotši ringraja programmi avab homme kell 9.55 startiv F3 sarja teine sõit.