Hooaja üldvõitja selgus aga juba 16. etapil, kus Sebastian Vettel kindlustas oma neljanda maailmameistritiitli. Kokku võitis 26-aastane sakslane 19-st etapist 13, ülejäänud kuus etapivõitu jaotati ära nelja mehe vahel.

Üldarvestuses tuli teiseks kahekordne maailmameister Fernando Alonso, kolmas oli Vetteli tiimikaaslane Mark Webber, kes muu hulgas paistis silma kolme katkestamisega - F1 sarjast lahkuv austraallane jättis sõidu pooleli kolmandal etapil Hiinas, 14. etapil Koreas ja 16. etapil Indias. Hooaja kolme poodiumikohaga lõpetades kindlustas ta aga Red Bullile võimsa punktiedu konstruktorite arvestuses.

Kiiremad ringid kuulusid sel aastal samuti enamasti Vettelile, kuid sekka mahtus ka teisi sõitjaid ning isegi nimesid, kelle masina kiirust arvestades neid sinna vaevalt hooaja alguses keegi ennustada julges. Hispaanias üllatas sellega näiteks Sauberi roolis mehhiklane Esteban Gutierrez. Vettel pälvis F1-lt ka DHL-i Kiireima Ringi auhinna, mis antakse hooaja jooksul enim kiiremaid ringe näidanud piloodile.

Delfi võttis F1 hooaja kokku ülevaatliku statistikaga. Vaata graafikut!