Paddock'isse (F1 boksiala, kuhu pääsevad enamjaolt vaid tiimiliikmed, VIP-külalised ja meedia) viiva punase vaiba ääres polnud täna hommikul veel liiga palju rahvast, ruumi oli lahedalt. Inimesed alles saabuvad Kataloonia ringrajale, sest F1 kolmas vabatreening algab kohaliku aja järgi kell 12 ja kvalifikatsioon 15.00.

Igapäevaselt finantsvaldkonnas tegutsev Xavier on aga väravate avamisest peale kohal, endlikepp telefoniga laskevalmis ja Hispaania GP ametlik kava (paks 100-leheküljeline raamat) peos. Seljakotis on tal raamatuid veel, juhuks kui mõne endise F1 tähe pilti tänavuses programmis pole.

Minu sealviibimise jooksul saabusid kohe punase vaiba kõrval asuvasse parklasse esmalt David Coulthard (246 GP-starti aastatel 1994-2008), seejärel kõik Red Bulli tähtsamad ninad eesotsas tiimipealiku Christian Horneriga. Motoriseeritud tõukerattaga vuras mitu korda mööda Racing Pointi piloot Lance Stroll (teda Xavier kätte ei saanud, ei hakanud isegi üritama). Coulthard ja Horner olid aga lahkesti nõus härraga pilti tegema ja autogrammi andma. Enamasti teevad seda kõik.

Aga ega Xavier ka staaridele muud võimalust jäta. Mehe lähenemine on üsna agressiivne. Horner tegi küll pildi ära, aga jalutas siis oma teed. Xavier vudis endast pea 20 aastat nooremale britile järgi ja pistis ka pastaka pihku. Eesmärk jälle täidetud.

Xavier on poisikesest peale kodumaal vormelit vaatamas käinud. 1982. aastani toimusid etapid vaheldumisi Montjuicis ja Jaramas. Pärast nelja-aastast pausi koliti 1986. aastal Jerezi. Kataloonia ringrajal on sõidetud 1991. aastast, mil siin võidutses tol hooajal valitseva maailmameistrina kokkuvõttes hõbedale jäänud Nigel Mansell.

Barcelona lähistel toimuvaid MotoGP etappe (tänavu 16. juunil) vaatab Xavier kodust telekast. "Kui ma kaks nädalavahetust niimoodi kodust ära oleks, viskaks abikaasa mind lõpuks välja," andis ta mõista, et autogrammijaht on mõnes mõttes "pereäri". Abielumehed ei saa sellist "tööd" teha, kui kodused haigusega leppinud pole.