Michael Schumacher oli Coulthardist viimasel 25 ringil vaid sekundi kaugusel, kuid šotlane hoidis oma masina rajapiiretest eemal ning tõi selle esimesena üle finišijoone.

Montoya masina mootor ütles paraku üles 46-ndal ringil ning Michael Schumacheril avanes võimalus Coulthard kinni püüda, kuid Monacos on peaaegu võimatu kellestki mööda sõita ja David ei andnud Michaelile ühtegi võimalust.

“See on uskumatu! Ma tunnen end fantastiliselt! Meil on olnud raske hooaja algus ning asjad tundusid sedaviisi, et meil ei olegi enam võimalik etappe võita,” rääkis Coulthard pärast sõitu.

“Me lootsime Monacost head tulemust ja nii läkski. Veojõukontroll, mis meil eelmise aasta sõidu siin rikkus, töötas suurepäraselt ja seejärel tuli auto lihtsalt barjääridest eemal hoida.”

Eelmise etapi kangelasel Barrichellol oli sel korral tõsiselt raske sõit. Kõigepealt põrutas ta Kimi Räikkönenile tagant sisse ning pidi seejärel boksi tulema uue nina järgi. Seejärel anti talle stop&go karistus selle avarii eest ning seejärel veel boksist läbisõidu karistus, kuna oma stop&go ajal ületas Barrichello boksis kiirust. Kimi Räikkönen sai küll samuti pärast avariid uuesti rajale, kuid masina kahjustused olid liialt suured ning tuli katkestada.

Monaco GP tulemused:

KNimiTeamAeg 
1 David CoulthardMcLaren1h45m39.055 0
2 Michael SchumacherFerrari1h45m40.105 0
3 Ralf SchumacherWilliams1h46m56.505 0
4 Jarno TrulliRenault+ 1 ring 0
5 Giancarlo FisichellaJordan+ 1 ring 0
6 Heinz-Harald FrentzenArrows+ 1 ring 0
7 Rubens BarrichelloFerrari+ 1 ring 0
8 Nick HeidfeldSauber+ 2 ringi 0
9 Eddie IrvineJaguar+ 2 ringi 0
10 Pedro de la RosaJaguar+ 2 ringi 0
11 Mark WebberMinardi+ 2 ringi 0
12 Enrique BernoldiArrows+ 2 ringi 0