Rubens Barrichello pidi meeskonna käsul laskma endast viimasel sirgel mööda Michael Schumacheri, kes oli tol hetkel kolmandal positsioonil.

Stardist ei saanud minema Mika Häkkinen, Jarno Trulli, Nick Heidfeld ja Heinz Harald Frentzen. Williamsid tegid mõlemad suurepärased stardid ning Juan Pablo Montoya asus võistlust juhtima. 10-ndal ringil sõitis pidurite rikke tõttu teelt välja Ralf Schumacher ning see andis Michael Schumacherile võimaluse Montoyat rünnata, kuid kolumbialane ei tahtnud teda mööda lasta ning mõlemad sattusid esirivi taha olles põgusalt rajalt väljas käinud.

Michael Schumacher alustas seejärel liidrite jahtimist ning möödus Panis´st ja Räikkönenist, tõustes kolmandaks. Enne boksipeatuseid olid esimesed viis meest: Barrichello, Coulthard, Schumacher, Räikkönen ja Panis.

David Coulthardil õnnestus boksi taktikaga saada liidripositsioon ning seda hoidis ta lõpuni välja. Kimi Räikköneni masinale ei saadud ühte ratast alla, kuid hoolimata üle 10 sekundi pikemast boksipeatusest jäi noor soomlane ikkagi Olivier Panis ette.

Austria GP tulemused:

KDriverTeamKaotus
1CoulthardMcLaren0
2Schumacher MFerrari2.100
3BarrichelloFerrari2.500
4RäikkonenSauber41.500
5PanisBAR53.700
6VerstappenArrows+1 ring
7IrvineJaguar+1 ring
8VilleneuveBAR+1 ring
9HeidfeldSauber+2 ringi
10AlesiProst+2 ringi
11BurtiProst+2 ringi