Selline manööverdus tuli paljudele ootamatuna, kuna Fordi Premiere Performance Divisioni juht Niki Lauda kinnitas, et Luciano Burti sõidab Jaguaris hooaja lõpuni.

“See oli parim variant minu F1 tulevikule,” ütles Burti. “Ma olen Alaineiga rääkinud Brasiilia GP-st saadik, aga ma ei kujutanud ette, et ma võiksin sõita tema meeskonna eest veel sel hooajal, kuna mul oli leping Jaguariga. Aga see oli igatahes õige otsus, kuna nüüd saan ma sõita meeskonnas, kes annab mulle ka tulevikuks võimalused.”

“Ma olen alati änulik Jaguarile, et nad andsid mulle võimaluse näidata oma võimeid F1-s. Aga nagu Niki Lauda ütles, on meeskonnal juba kaks pilooti järgmiseks hooajaks, kuigi Jaguar kinnitas, et ma sõidaksin kogu käesoleva hooaja. Ma eelistan minna meeskonda, mille arendamisele pikas perspektiivis saan ma kaasa aidata.”

“Minu jaoks on suur au, et selline sõitja nagu Alain, neljakordne maailmameister, tunnustab minu oskuseid. See on väga julgustav ning ma loodan anda talle häid tulemusi järgmistel etappidel. Mul on alati olnud head suhted Pedro Diniz´ga ning tema kohalolek selles meeskonnas annab mulle veelgi enesekindlust. Ma annan endast parima, et teha Prostist esiotsa meeskond.”

15.54 tegi Burti oma esimese sõidu Prosti masinaga lörtsisel Silverstone´i ringrajal, et seadistada pedaale ja istet. “Täna on esimene päev, kus ma kohtun inimestega, kellega hakkan sel hooajal koos töötama.”

Jaguari meeskond kinnitas Burti minemist Prosti meeskonda. Jaguar napsas Pedro de la Rosa Prosti nina alt ära, kui Pedro oli juba isegi paaril testil meeskonnaga osalenud, kuid Prost ei olnud teinud veel valmis lepingut. Nüüd teeb Prost Jaguarile veel ühe heateo, tehes de la Rosale tee vabaks võistlustele, kuid seevastu saab ta endale Burti, kes on kindlasti Mazzacanest kiirem sõitja.

Prost teatas neljapäeva hilisõhtul ametlikult, et Burti vahetab välja Gaston Mazzacane. “See oli hästi ajastatud juhtumiste jada. Kui sai selgeks, et Gaston Mazzacane ei sõida enam meie meeskonna jaoks, sai selgeks, et Luciano Burti sobiks hästi meie meeskonda ning läbirääkimised said peetud väga kiiresti,” ütles Alain Prost.

“Luciano on näidanud head potentsiaali käesoleval hooajal. Ma olen kindel, et AP04 saab sel aastal veel palju täiendusi ning talle antakse meie poolt kõik võimalused enese tõestamiseks ning Jean Alesile võrdväärseks partneriks saamiseks.”

“Brasiillase Burti valimine sobib meie marketingi strateegiatega, una oleme keskendunud Lõuna Ameerikale tänu oma toetajale PSN-ile ja partenerile Pedro Diniz´le. Prost Grand Prix tänab Gaston Mazzacanet tema töö eest ning soovib talle tulevikuk kõike paremat.”.