Valitsuse sõnul kahtlustavad nad tehingus seda, et tekib ringradade suhtes Inglismaal monopoolne seis, kuna Octagonile kuulub Brands Hatch ringrada ning BRDC-le Silverstone.

BRDC ja Octagon kirjutasid eelmisel aastal alla koostöölepingule, mille alusel korraldatakse aastani 2017 kõik Inglismaa GP-d Silverstone´is. Octagon sai need õigused mõned aastad varem ning plaanis GP-d viia Brands Hatchi ringrajale, kuid kohalike roheliste ja võimude tõttu ei saanud ta luba rada ümber ehitada vastavate nõuete järgseks.

BRDC president exmaailmameister Jackie Stewart vastas valitsus uurimistele järgmiselt:

“BRDC kirjutas 2000 aasta detsembris Octagoniga lepingu seetõttu, et see oli ainus võimalus kindlustamaks Inglismaa GP-de toimumise tulevikus. Me otsustasime seda teha spordisarja huvides ning lepinguga kaasnes 60 miljoni dollari suurune investeering, mis aitab Silverstone`i viia rahvusvahelistele standarditele vastavaks.

Samal ajal näeme me Silverstone´i kui Briti mootorispordi keskusena.

BRDC ja Octagoni vaheline leping on saanud heakskiidu mootorispordi tööstuse ja valitsuse poolt kõikidel tasanditel. Me oleme üllatunud uurimise alustamisest kuuldes. Olles teinud sedavõrd palju tööd, et kindlustada Inglismaa GP-de jätkumist ka tulevikus, leiame, et käesoleva probleemiga tuleb kiiremas korras tegeleda, et kõrvaldada igasugused kahtlused selle riigi pühendumist mootorispordile, mis on toonud meile tohutul hulgal väljapaistvaid tulemusi.”.