Niiöelda "alternatiivne edetabel" arvestas iga sõitja hindamisele talle hooaja eel pandud ootusi ning istumise all olnud masina tugevust.

Nagu vormel 1 hooaja ametliku punktitabeli eesotsas seisab selleski tabelis esikohal maailmameister Sebastian Vettel, ent edasi läheb huvitavamaks - talle järgnevad Lotuse piloot Romain Grosjean ja Sauberi sõitja Nico Hülkenberg.

"Grosjeanist paremat reklaami isaks saamisele ei ole. Tal oli eelmisel hooajal nii palju avariisid, et tundus pigem kaskadöör, mitte kandidaat MM-tiitlile, mida ta järgmisel hooajal peaks olema," seisis kommentaaris. "Hülkenbergi ihkavad endale mitu tiimi ja on hämmastav, et viimase etapi ajal polnud tal veel kohta 2014. aastaks. Pidev eneseületaja kehval masinal."

Neljanda koha hõivas tabelis Nico Rosberg, viienda Bottas, kuuenda Räikkönen. Järgnesid Jules Bianchi, Daniel Ricciardo, Lewis Hamilton, Mark Webber, Max Chilton ja alles 12. kohal Ferrari esipiloot Alonso.

Nimekirja lõpetavad 13. kohal Paul di Resta, järgnevad Jenson Button, Felipe Massa, Adrian Sutil, Jean-Eric Vergne, Giedo van der Garde, Esteban Gutierrez, Sergio Perez, Charles Pic ja Pastor Maldonado.