Enne starti sai Mercedese meeskonna Lewis Hamilton halva uudise. Nimelt määrati talle viis sekundit trahvi, sest britt eiras eile kvalifikatsioonis kollast lippu.

Võistlus lõppes kiiresti Max Verstappeni jaoks, kelle autol ilmnesid tehnilised probleemid. Kokku katkestas etapi üheksa pilooti, nende hulgas Verstappen, Ricciardo, Stroll, Magnussen, Russel, Grosjean, Räikkönen, Albon ja Kvyat.

Enamuse võidusõidust domineerisid Mercedese mehed Hamilton ja Bottas. Kolmandal kohal oli suurema osa ajast Albon. Kaardid lõi aga sassi 61. ringi olukord, kus Albon tegi katse tõusta Hamiltonist mööda. Meeste autod aga läksid kokku ning Albon langes viimaseks. Hamilton sai olukorra eest aga viis trahvisekundit, mis andis tagumistele võimaluse tõusta poodiumile.

Olukorra kasutasidki ära Leclerc ja Norris, kes vastavalt neljandalt ning kolmandalt kohalt tõusid mõlemad astme kõrgemale. Lõppjärjestuses kujunes järgmisel: Bottas, Leclerc, Norris, Hamilton, Sainz, Perez, Gasly, Ocon, Giovinazzi, Vettel.

Hooaja esimese etapi avamine pühendati rassismivastasele võitlusele, mille käigus laskusid mitmed piloodid põlvele ning suurem osa neist kandsid ka särki, millel oli kirjas "Black Lives Matter" ehk "tumedanahaliste elud loevad".

Enne sõitu: laupäevase kvalifikatsiooni võitis soomlane Valtteri Bottas (Mercedes), kes edestas tiimikaaslast Lewis Hamiltoni 0,012 sekundiga.

Bottas tegi kvalifikatsiooni lõpus sõiduvea ning käis kruusal ja murul, aga varasemalt näidatud rajarekord 1.02,939 osutus teistele ületamatuks.

Kolmas oli Max Verstappen (Red Bull, +0,538) ja neljas Lando Norris (McLaren, +0,687).

Kvalifikatsioon läks täielikult aia taha Ferrari sõitjatel. Charles Leclerc piirdus seitsmenda kohaga (+0,984), Sebastian Vettel jäi üldse kolmandast voorust välja. Vettel läheb rajale alles 11. positsioonilt.

Alfa Romeoga sõitev soomlane Kimi Räikkönen jäi 19. kohale ehk eelviimaseks.

Kvalifikatsiooni esikümme:

Blogi: