Hamiltoni jaoks algas sõit keeruliselt, kui teiselt kohalt startinud britt langes stardi järel kolmandaks. Liidrikohta suutis hoida Valtteri Bottas, teiseks tõusis Max Verstappen (Red Bull). Sõidu keskel suutis britt aga liidriks kerkida, seda tänu enda heale sõidule ja ka väikesele õnnele. Nimelt püsis algselt Hamilton kõvasti kauem väljas, kui planeeritud oli, paugutas mitu kiireimat ringi järjest ja tegi oma boksipeatuse virtuaalse turvaauto ajal. Teised pidid hoo maha võtma, tema veetis selle aja boksiteel.

Head sõitu oli tegemas Verstappen, kes suutis kerkida Bottasest mööda teisele kohale. 12 ringi enne lõppu lõhkes aga hollandlase rehv ning Red Bulli äss jäi raja äärde. Tänu sellele tõusis kolmandaks Daniel Ricciardo (Renault), ühtlasi tuli rajale turvaauto.

Turvaauto selja taga suutis masina üle kontrolli kaotada ja seina sõita Williamsi piloot George Russell, kes jahtis karjääri esimesi F1 punkte. Turvaauto lahkus lõpuks rajalt neli ringi enne sõidu lõppu. Kordusstart tähendas Red Bulli jaoks aga tõelist õudusunenägu, kui Alexander Albon loovutas viiendalt kohalt kaks positsooni, tegi seejärel spinni ning langes lõpuks võistlejaterivi lõppu.

Sündmusterohke sõidu võitis lõpuks Hamilton, kes edestas Bottast ja Ricciardot. Napilt jäi poodiumilt välja AlphaTauri piloot Daniil Kvjat. Esikümnesse mahtusid veel Charles Leclerc (Ferrari), Sergio Perez (Racing Point), McLareni sõitjad Carlos Sainz ja Lando Norris ning Alfa Romeo piloodid Kimi Räikkönen ja Antonio Giovinazzi.

Ühtlasi tähendas Red Bulli ebaõnn, et Mercedes kindlustas seitsmendat aastat järjest meeskondliku MM-tiitli. Kunagi varem pole F1 ajaloos ükski tiim seitsmel hooajal järjest triumfeerinud.

Hamiltonil on võimalus kindlustada 15. novembril toimuval järgmisel etapil ka karjääri seitsmes MM-tiitel. Nimelt on neli etappi enne hooaja lõppu briti edu Bottase ees juba 85 punkti. Laual on veel 104 punkti.