Alonso ja Hamilton sõitsid toona koos McLareni meeskonnas, aga ei saanud väga hästi läbi. Kvalifikatsioonis eiras Hamilton meeskonna korraldusi Alonso endast mööda lasta, mille peale vastas hispaanlane sellega, et hoidis boksitee lõpus tiimikaaslast enda taga kinni, et Hamilton ei saaks veel ühele kiirele ringile minna.

Alonso võitis lõpuks küll kvalifikatsiooni, kuid Hamiltoni isa Anthony kaebuse peale määrati talle viiekohaline karistus, mis lubas Hamiltonil esikohalt alustada, samal ajal kui Alonso pidi startima kuuendalt kohalt.

BBC väitel kohtus Alonso kvalikikatsiooni järel toonase tiimibossi Ron Dennisega ning nõudis, et meeskond võistluse ajal Hamiltonile sihilikult liiga vähe kütust paaki paneks, et inglane finišisse ei jõuaks. Alonso ähvardas vastasel korral avalikustada detailid "Spygate'i" skandaali kohta, kus McLaren kasutas salaja Ferrari tehnilise arenduse programmist saadud infot.

Ron Dennis otsustas Alonso nõudmistele mitte vastu tulla ning avaldas FIA presidendile Max Moselyle hoopis ise detaile - uurimise lõpuks sai McLaren 100 miljonit dollarit trahvi.

Võistluse järel otsustas Alonso Dennise ees vabandada, aga hiljem lõpetati osapoolte kokkuleppel tema leping meeskonnaga varakult, misjärel ta Renault'sse siirdus.