Endised Ferrari tiimikaaslased võitlesid Ungaris viimase punktikoha pärast ja kui Barrichello üritas Schumacherist finišisirgel mööduda, siis surus sakslane ta peaaegu vastu boksiseina, vahendab sponest.ee

Palju ei puudunud, et autod oleks suurel kiirusel kokku puutunud, kuid Barrichello suutis selle vältimiseks raja kõrvalt lisa võtta. Kõigest hoolimata suutis Barrichello kümnendaks tõusta ja sellele lisaks määrati Schumacherile järgmiseks etapiks stardirivis 10-kohaline karistus.

Mõlemal piloodil on nii intsidendist kui teineteisest erinev arvamus. "Mul on palju kogemusi ja tavaliselt oleksin sellise hullu sõitja puhul järele andnud, kuid mitte täna, kindlasti mitte," lausus Barrichello kohe pärast sõitu.

"Arvan, et see oli mu karjääri üks ilusamaid möödasõite ja tema jaoks üks hirmuäratavamaid. Siiski me ei vaja selliseid asju."

Samal ajal oli Schumacher kindel, et ei käitunud kuidagi valesti ja oli Barrichellost omal arvamusel: "Teame, et teatud pilootidel on teatud vaated ja siis on veel Rubens."

"Piloodina on sul õigus ühe korra oma sõidutrajektoori muuta. Seda ma ka tegin. Ilmselgelt oli tal piisavalt ruumi minust mööduda, kuna ta seda tegi. Meie autod ei puutunud kokku, seega jätsin talle piisavalt ruumi."

"Kõik teavad, et ma ei jaga rajal kingitusi välja. Minust möödumiseks tuleb kõvasti pingutada ja seda sõidus nähtigi."

"Teadsin, et ta on lähenemas ja liikusin raja teisele poolele, et talle märku anda, et mingu teisele poole, kus on rohkem ruumi. Ta ei teinud seda ja läkski kitsaks kätte."

Barrichello ise Schumacheriga arveid klaarima ei lähe ning oli sakslase iseloomu kirjeldades väga avameelne: "Ei, ma ei räägi, kuna see ei muuda midagi. Teate küll Michaelit, võid temaga rääkida palju tahad, ta peab alati enda tehtut õigeks."

"Ma pean end täiesti tavaliseks inimeseks ja täna seati õiglus jalule. Ta pole kolm aastat võidu sõitnud, kuid see pole midagi muutnud. Ta on samasugune nagu enne."

Ühtlasi usub Barrichello, et Schumacheri elu oli suuremas ohus: "Kui meie autod oleks kokku puutunud, siis minu arvates oleks ta üle pea keeranud ja otse seina lennanud. Seega oli tema suuremas ohus."

"Ma ei saanud rohkem paremale liikuda, kuna sein oli ees. Ja kui vaadata asja pildi pealt, siis polnud ruumi isegi juuksekarvale. Lihtsalt uskumatu."

"Sellist sõidumaneeri võiks oodata piloodilt, kes on vaid 10 võistlust läbinud. Kui tema on nii palju juba oma aja jooksul näinud, ta lihtsalt kandis midagi oma minevikust kaasas, mida poleks vaja olnud."