Pisike tagasivaade esimesele etapile enne nädalavahetuse teist etappi. Kui eelnevatel aastatel on just eestlased olnud hooaja alguses kõige aktiivsemad, siis Riias oli esindatud läbi aegade kõige rohkemaarvulisem Leedu sõitjaskond. Kuid vaatamata eestlaste vähesusele sai just kõige magusamad pjedestaalikohad napsatud hästi relvastatud lätlaste eest just nende lahinguväljal.

Supersport 600 masinaklassis oli eestlaste tahtmine nii suur, et hilja tõusnud ja kvalifikatsioonisõitugi mitte jõudnud pärnakas Anti Jaakson (Honda) tahtis kõike kurve sirgeks sõites paar ringi enne sõidulõppu võtta ka esikoha Joel Videse (Kawasaki) käest, kuid lõpetas rajapeenral. Lätlasest kohtunikud ei suutnud ilmselt lippudel vahet teha ja nii juhtuski eestlaste rõõmuks tõsiasi, et välja pandi punane lipp, mis tähendab, et sõit on peatatud. Kuna reglement näeb ette, et 2/3 ringide läbimisel loetakse sõit lõppenuks ja antakse lõpparvestus katkestamisele eelnenud ringi järjestuse järgi, siis võtsid eestlased Joel Vides, Anti Jaakson ja Sulev Siigur (Suzuki) sisse kohad autasustamispjedestaalil.

Superbike masinaklassis andis juba kvalifikatsioonisõidu võiduga märku mullune Balti meister Hanno Velt, et Yamahalt Kawasaki sadulasse istumine ei vaja suuremat kohanemist. Võistlussõidus olid aga lätlased kurjad ja andsid märku, et kellelgi teisele nad kodurajal auhindu jagada ei kavatse. Vaatamata sellele suutis Velt ennast kahe lätlase vahele suruda. Seekord jäi veel esikoht võtmata väga kogenud Agris Neija (Suzuki) käest. Kolmas oli agressiivsuse ja nahaalsuse võrdkuju Bruno Rozkalns (Yamaha). Eestlastest Harly Mägi (Honda) lõpetas viiendana ja Aivar Osa (Yamaha) üheksandana.

250 masinaklassis oli rajal tagasi eelmisel sügisel raske avarii läbi elanud vanameister Lembit Teesalu, kes tõestas, et motomehed on rauast ja võttis 125-250 ühisstardis sõiduvõidu. Temale järgnesid kauaaegsed soomlastest konkurendid Aimo Heinonen ja Voitto Kaivosoja. 125 masinaklassis olid eestlased Mihhail Bõstrov teine ja Asko Lääts kolmas soomlase Jari Laahaneni järel.

Seega eeloleval nädalavahetusel on oodata veelgi põnevamat heitlust, sest Balti sarja võitjad selguvad kuue osavõistluse koondtulemuste järgi.