Oktoobris 39-aastaseks saaval Räikkönenil ei ole uueks aastaks Ferrariga lepingut ning juba tükk aega on sahistatud, et Itaalia tiim plaanib soomlasega koostöö lõpetada, sest Räikköneni tulemused ei ole viimastel aastatel enam soovitud tasemeni küündinud.

Autospordi teatel kaalus Ferrari tükk aega praeguse Red Bulli mehe Daniel Ricciardo kandidatuuri, ent leidis seejärel, et tema toomine läheks liiga kalliks maksma, arvestades ka Sebastian Vetteli praegust palka.

Seejärel ongi Ferraril valida vananeva Räikköneni ning vaid 20-aastase Leclerci vahel, kes on sel hooajal näitamas üha paremat minekut. Monacolasest võidusõitja on viimasest neljast etapist kolmel punkte teeninud ning oma Sauberi tiimikaaslasest Marcus Ericssonist paremini esinenud.

Kuigi otsust pole veel tehtud, on Ferrari väidetavalt üha kindlamalt just Leclerci poole kaldumas. Eelmisel kahel hooajal Ferrari akadeemiaprogrammis osalenud ja testisõitjana tegutsenud nooruk tegi F1-debüüdi alles tänavu Sauberis, olles mullu tulnud vormel-2 sarja maailmameistriks.