Kvalifikatsioonil üllatasid enim justkui uue hingamise saanud Williamsi piloodid - meeskonnakaaslased Felipe Massa ja Valtteri Bottas võtsid Austrias kaksikvõidu ja saavad võimaluse startida homsele põhisõidule esireast. Williamsi vormelitele järgnes Nico Rosberg (Mercedes) ja Fernando Alonso (Ferrari).

Neljakordne maailmameister Vettel ei suutnud pääseda Red Bulli kodurajal edasi isegi teisest kvalifikatsioonivoorust ja peab homme startima 13. kohalt. Inglane Lewis Hamilton sõitis aga kvalifikatsiooni viimases voorus teelt välja ja lõpetas ajavõtmise 9. kohaga.

Kvalfikatsiooni esikümme:

1. Felipe Massa

2. Valtteri Bottas

3. Nico Rosberg

4. Fernando Alonso

5. Daniel Ricciardo

6. Kevin Magnussen

7. Daniil Kvjat

8. Kimi Räikkönen

9. Lewis Hamilton

10. Nico Hülkenberg

...

13. Sebastian Vettel

MM-tiitli eest on jäänud võitlema vaid kaks meest, mõlemad Mercedesest. Nico Rosbergil on koos 140, Lewis Hamiltonil 118 punkti. Kaks nädalat tagasi võidutsenud Daniel Ricciardo (Red Bull) jääb liidrist maha juba 61 punktiga.

Olgugi, et Spielbergi ringrada, kus viimati peeti F1-etapp 2003. aastal, kannab Red Bulli nime, pole vähemalt vabatreeningutel keegi Mercedese sõitjatele vastu saanud. Ka üheski tänavuses kvalifikatsioonis pole keegi peale Hamiltoni ja Rosbergi võidutsenud.