Mäletan veel hästi neid aegu, kui Soome telekanal MTV3 oli igas Eestis pakutavas telepaketis olemas ja just sealt sai "omadele" ehk soomlastele kaasa elada. Niisiis hoidsin pöialt Mika Häkkinenile - tegu on ju ikkagi sugulasrahva esindajaga (!), pealegi soomlase peakonkurent Michael Schumacher ei jätnud tollal (1990ndatel) sümpaatset muljet ei rajal ega selle kõrval. Olgu öeldud, et aasta-aastalt muutus Schumacher üha sümpaatsemaks ja mullu elasin vanameistrile juba kaasagi.

Ajad on muutunud. Häkkineni asemel on Räikkönen, Schumacheri asemel Alonsod, Hamiltonid ja Vettelid. Alati kohapeal viibinud ja operatiivselt intervjuusid teinud soomlaste asemel tuleb leppida Peterburi maanteel võidusõite kommenteerivate eestlastega. Õnneks Ecclestone ja Williams on ikka platsis (paistab, et igavesti) ja meenutavad vanu häid aegu.

Kuigi sellist duelli, nagu seda oli Häkkinen - Schumacher, enam pole, jätkub põnevust vähemalt hooaja eel küllaga. Huvitavaid küsimusi on palju (Mida suudab Hamilton Mercedeses? Kas Vettel teeb seda jälle?), aga kõige enam ootan ikkagi seda, milleks Räikkönen ja Bottas võimelised on.

Kui Räikkönen vahepeal mõned aastad rallit käis sõitmas (õigem oleks vist öelda: käis teelt välja sõitmas), kadus ka suuresti huvi F1 vastu - lemmikut ju enam ei olnud. Huvi tuli aga kohe tagasi, kui Räikkönen, kes võlub just oma eriskummalise käitumise ent samas fenomenaalse sõiduoskusega, kuninglikku sarja naasmisest teatas. Õnneks polnud vaja pettuda ka tulemustes - erinevalt rallist suutis ta auto alati finišisse tuua ja tihti ka kõige tugevamatele tubli vastupanu osutada.

Homme teeb vormel ühes põhisõitjana oma debüüdi Valtteri Bottas Williamsil. Austraalia GP vabatreeningud ja hommikuse kvalifikatsiooni esimene osa tõestasid aga paraku taaskord, et masin pole Williamsil kaugeltki sama hea kui parematel päevadel. Ometi suutis Bottas õnnega pooleks alistada meeskonnakaaslase, eelmisel aastal ühe etapivõidugi noppinud Pastor Maldonado, ning pääses 16 parema sekka. 23-aastase soomlase varasem karjäär ja kolm viimast aastat Williamsi testisõitjana annavad igatahes lootust, et temast ei saa "uut Kovalainenit", kes (peamiselt aeglase auto tõttu) mullu viimaste kohtade nimel "tuliseid" heitlusi pidas.

Lõpetuseks olgu märgitud, et täna halbade ilmastikuolude tõttu katkestatud Austraalia GP kvalifikatsioon jätkub Eesti aja järgi kell 2 öösel, võistlus ise algab homme hommikul kell 8.

Põnevat ja elamusterohket uut vormelihooaega!