Grenoble'i haiglas toimunud pressikonverentsil rääkisid arstid, et Schumacherile tehti pärast uuringuid, omavahelisi arutelusid ja perekonnaga konsulteerimist ajusurve vähendamiseks eile õhtul kell 22 kaks tundi kestnud operatsioon, misjärel tema seisukord öö jooksul paranes.

"Ajuturse oli hommikul näitamas taandumise märke. On veidi paranemist. Tema seisukord on stabiilne, parem kui eile samal ajal. Ei saa öelda, et tema elule enam ohtu ei ole, aga võitsime aega juurde. Operatsioon aitas meid olukorda paremini kontrolli alla saada," ütles
professor Jean-Francois Payen.

Payen rääkis, et kui esmaspäeva õhtul tehtud uuringud näitasid "väikest paranemist", nägid arstid võimalust uueks operatsiooniks. Perekond andis operatsiooniks loa ning arstid leiavad tagantjärele, et tegid õige otsuse.

Arstide sõnul on endiselt väga vara Schumacheri tuleviku kohta mingisuguseid prognoose või spekulatsioone teha.

"Ta on endiselt väga kritiilises seisus, see pole muutnud. Ajuverejookse on veel, aga suutsime vähendada survet ajus," ütles Payen. "Kogu perekond on teadlik, et tema seisukord on endiselt väga tundlik ja kõike võib juhtuda. Me ei tea, millises seisus ta on, kui ärkab."

Schumacherit hoitakse endiselt kunstlikus koomas. Tema kõrval on haiglas vormelilegendi paranemist ootamas abikaasa Corinna, tütar Gina Maria ja poeg Mick.

Michael Schumacher sai vigastada pühapäeva ennelõunal Grenoble'is suusatades, kui kukkus peaga vastu kivi, nii et kiiver purunes. Kui esimestel hetkedel pärast õnnetust oli Schumacher teadvusel, siis tema seisukord halvenes kiiresti, ta viidi esmalt Albertville'i, seejärel Grenoble'i haiglasse.

Arstide sõnul hukkunuks Schumacher kindlasti, kui ta poleks kandnud kiivrit.