Lotus tegi pakkumise ka Michael Schumacherile ja Nico Hülkenbergile, kuid nende loobumise järel palkas Kovalaineni, teatab Autosport.com.

Kovalainen teeb nädalavahetuse Austini etapil oma tänavuse hooaja esimese stardi vormel-ühes. Viimati võistles te eelmise aasta lõpus Caterhami meeskonna eest. Tänavu on soomlane, kes on Caterhami kolmas piloot, teinud treeningsõite Bahreinis, Hispaanias, Belgias, Itaalias, Jaapanis ja Abu Dhabis.

"Pidime kiiresti tegutsema, kui Kimi otsus teatavaks sai," sõnas Lotuse tiimijuht Eric Boullier. "Ühest küljest oli meil võimalus kasutada oma andekat testisõitjat Davide Valsecchit ning teisest küljest kogenud Heikkit [Kovalaineni]. Kuigi meil on Davide võimetesse täielik usk, pidasime oluliseks kogenud sõitja palkamist, sest meil on F1 meeskondlikus arvestuses pingeline võitlus käimas."

"Olen üliõnnelik, et saan võimaluse Lotuse vormelit juhtida viimastel etappidel," kommenteeris Kovalainen lepingu sõlmimise järel. "Tahan tänada ka Caterhami tiimi, kes selle võimalikuks tegi. Startida sel hooajal esmakordselt GP-etapil on suur väljakutse ning ma olen selleks valmis."