Oma karjääri lõpu eel võttis Prost puhkeaasta ja naasis 1993. aastal, mil ta ka neljanda tiitli kindlustas. Prosti sõnul oli Schumacheri kaheksanda tiitli eesmärk liiga kõrgeks aetud ja ebareaalne, mida on tõestanud ka fakt, et Mercedes GP vormel ei suuda etapivõitude ega tiitlite eest võidelda. Lisaks on Schumacheril olnud probleeme tiimikaaslase Nico Rosbergi alistamisega, vahendab f1.sponest.ee.

„Ta oleks pidanud ütlema, et naaseb Rosbergi, Mercedese või oma sõbra Ross Brawni aitamiseks. See oleks asjad tema jaoks lihtsamaks teinud,” leiab Prost. „Võib-olla ei suutnud ta nii tagasihoidlik olla, kuid minu arvates pidas ta end lihtsalt palju paremaks kui praegu näeme.”

„Minu jaoks on küsimus vaid vanuses. Rehvid on vaid vabandus, kuna Schumacher on alati suutnud iga vormeliga kohaneda. See oli tema suur tugevus. Lihtsalt pole võimalik sellises vanuses pärast kolme aastat kohe sedasi tippu naasta. Asi jääb füsioloogia taha.”

Prostiga on ühel meelel Schumacheri endine Benettoni tööandja Flavio Briatore, kelle juhendamisel võitis sakslane kaks meistritiitlit.

„Tunneme teda supermeistrina. Tema poolt polnud õige otsus naasta. Kui ta järgmisel aastal jätkab, siis ei muutu praegusega võrreldes mitte midagi.”