Abikaasa Kerli kinnitusel on Avo viimaste päevade jooksul palavikus olnud ning nüüd on tarvis selle põhjus välja selgitada, kirjutab SL Õhtuleht.

“Olen Avoga iga päev rääkinud, sisendanud optimismi. Ega ta suurt vasta, jaatab või eitab,” rääkis Avo vend Aivar Leok. “Ka mu enda enesetunne kõigub. Meie lootused Avot taas liikumas näha on saanud kaks selget tagasilööki. Esimese saime Hollandis, kui Avot opereerinud arst teatas, et lootust jalgu liigutama hakata pole. Teise saime eile, kui Tartu arst Asser tõi meid maapinnale. Meile tehti teaduslikult selgeks, et läbilõigatud seljaaju pole maailmas veel iial kokku pandud. Soovitati, et me ei raiskaks raha mõttetule lõikusele, vaid säästaks seda Avo elu korraldamiseks.”

“Igal juhul säilib ju lootus, et meditsiin, ütleme, kümne aasta kestel selles vallas areneb,” lisas ta. “Ning unustada ei saa Avo tahtejõudu. Kui poleks ise näinud, siis ei usuks, et ta ilmale vaatamata igal hommikul tunni jookseb ja siis, kas või vatijope külma kaitseks peal, kangi tõstab.”

1998 murdis Aivar Leoki vanem poeg Aigar Leok USAs selgroolüli. Eestis, Soomes ega Rootsis ei julgenud keegi opereerida.

“Öeldi, et Aigar ei hakka enam kunagi sõitma, et viga on parandamatu,” meenutas Aivar ka oma pojaga juhtunut. “Siis võttis üks mees Belgia linnas Herentalsis lõikuse ette ja tegi Aigari korda. Poiss tuli järgmisel aastal Euroopa meistriks. Näed siis! Imed ju sünnivad! Mu enese silme all!”.