“Oleme sinna registreerunud, aga FIA vastust veel pole,” vahendab rally.ee endise rallisõitja Toomas Tõldsepa, kes toetab Aigar Pärsi edenemist autospordis, sõnu: “Loodetavasti saab Aigar siiski JWRC sarjas sõita. Peast ütlen, aga minu mäletamist mööda registreeritakse 28 võistlejat. FIA teeb lõpliku valiku.”

Registreerumistähtaeg juunioride sarjas osalemiseks sai 15. detsembril ümber. “Kui eilseks laekus 35 või 40 osavõtusoovi, siis peab FIA otsuse tegema, kes punktidele sõidavad. Järgmise nädala jooksul annab FIA vastuse,” sõnas Tõldsepp.

Sõiduvahendiks juunioride rallisarjas saab Aigar Pärsile Suzuki Swift Super 1600. Hooaega alustavad Aigar Pärs ja kaardilugeja Ken Järveoja värskelt MM-kalendrisse lisandunud talvise Norra ralliga.

Sponsoreid, kes MM-sarjas alustavat eestlast toetavad, palju ei ole. Tõldsepp märkis, et oma panuse on andnud Plasto, Kömmerling Saksamaalt, Sabonis Leedust ja SKP. Rahanumbrid, mida Pärs peab meeskonnale maksma, võrreldes Aavalt küsituga, on Tõldsepa sõnul erinevad: “Urmost ollakse huvitatud. Juunioris on ta niipalju kõva tegija!”

Väga säravaid tulemusi Toomas Tõldsepp MM-sarjast oma hoolealusele ei ennusta: “Olen seda meelt, et Aigar ei ole valmis tipptulemusteks MM-sarjas. Kiirus ja sõiduoskus tahavad veel lihvimist — aga kui ei ürita, pole mingit võimalust! Eesmärk ei ole tiitlit kuskil saada, vaid kogemusi, et ta oleks 2008. aastal küps sõitma JWRC sarja.”

“Arvestades, et olen võistelnud pooleteist aastat Eesti ja Soome teedel, lähen MM-ile kogemusi saama. Ja kui võimalus, siis üritan ka kiiremini sõita,” märkis Suzuki Sport Europe tiimi ridades MM-debüüti planeeriv Aigar Pärs. “Järgmine aasta on mulle teise keskkonnaga harjumine — uued inimesed, kaardilugeja ja auto.”

Samasugusel autol kihutas ralliteedel tänavu Urmo Aava, kes oli tubliks abiliseks järjekordse eestlase MM-ile aitamisel. Aigar Pärs kiitis: “Tema on mind kõige rohkem aidanud selle juures. Tiimiga suhtlemine, asjaajamine ja plaanide tegemine. Ta on väga tubli mees! Minu jaoks asendamatu.”