29. detsembril koos oma 14-aastase pojaga Prantsuse alpides suusatades õnnetult peaga vastu kivi kukkunud sakslasele on tehtud Grenoble`i haiglas kaks ajuoperatsiooni, kuid kunstlikust koomast pole teda suudetud välja tuua, kirjutab Daily Express.

Schumacheri esindajad ei ole seitsmekordse vormel-1 maailmameistri tervisliku seisundi kohta kommentaare jaganud juba kuus nädalat. Viimati teatas sakslase mänedžer Sabine Kehm, et nad annavad uut informatsiooni alles siis, kui on toimunud olulisi arenguid.

Maailma tipparstid kardavad kõige hullemat - uute arengute puudumine võib tähendada, et 45-aastane Schumacher jääb elu lõpuni vegetatiivsesse seisundisse. Sakslane võib küll koomast ärgata, kuid ei suuda elu lõpuni end liigutada ega suhelda.

"Seda on võimatu ette ennustada, kui kiiresti võib patsient ajuvigastuse järel koomast välja tulla. Ühte saab siiski öelda - mida pikem on taastumisperiood, seda raskema ajutraumaga on tegemist," ütles dr Andreas Zieger, kes on Saksamaa Oldenburgi neurokirurgia kliiniku raviarst.

Samal seisukohal on ka endine vormel-1 arst, dr Gary Harstein: "Mida kauem ta koomas on, seda ebatõenäolisemaks muutub, et ta sellest välja tuleb."

Saksamaa ajakiri Focus küsis Schumacheri paranemise kohta kommentaari Prantsusmaa neuroloogiaprofessor Philippe Azouvilt. "Saan öelda vaid seda, et 30% patsidentidest taastub tõsisest ajukahjustusest hästi, 50%-l jääb kerge kahjustus ja 20% patsidentidest tõsine puue, mis jätab nad elu lõpuni kõrvalist abi vajama," rääkis Azouvi.