Freddy Loix istub suvel 18-aastaseks saava Pieter-Jan-Michiel Cracco kõrval. Tähelepanelikud autospordisõbrad mäletavad sama noormeest eelmisest aastast, kui ta osales koos Tristan Viidasega Formula BMW Talent Cup sarjas. Suvel 18-aastaseks saav noormees keskendub nüüd rallile ja kuna Freddy Loix on tema mentor, siis on see ka põhjus, miks nimekas Belgia autosportlane noore tulevikumehe kõrval istub. Võistlusautoks on neil esiveoline Peugeot 206.

Hooaja esimesele autorallile registreerimine saab läbi pühpäeva, 10. veebruari viimastel minutitel, hetkel on registreerunud 58 meeskonda ja see nimekiri lubab väga põnevat sõitu. Viimati eelmise aasta augustis Grossi Toidukaubad Viru rallil sõitnud Georg Gross ja Raigo Mõlder on taas stardis, võistlusautoks Ford Focus WRC. Eelmise aasta võitu tuleb kaitsma Rainer Aus, kelle kaardilugejaks on Simo Koskinen. Klassis N4 pakuvad neile konkurentsi Roland Murakas, Sander Pärn, Timmu Kõrge, Raul Jeets ja paljud teised. Värskelt on kirjas Venemaa sõitjad Aleksei Lukjanuk ja Aleksei Arnautov, kes N4 klassi Mitsubishiga võitlesid Lätis sõidetud Euroopa meistrisarja etapil poodiumikoha nimel.

Kaheveoliste klassis tuleb konkurents samuti tugev, Kristo Subi, Kevin Kuusik, Rasmus Uustulnd, Rainer Rohtmets ja paljud teised noored sõitjad. Eelmise aastal IRC sarjas kihutanud Martin Kangur on samuti otsustanud hooaja esimesel rallil kaasa teha, võistlusautoks tuttav Honda Civic Type-R. Samuti on rahvusliku E-rühma stardinimekiri korralik, eesotsas valitsevate meistritega, Ago ja Kalle Ahuga.

Hooaja esimene etapp, Võrumaa Talveralli sõidetakse laupäeval, 16. veebruaril. Ralli start antakse traditsiooniliselt Võru kesklinnas, Vabaduse väljakul kell 9.00 ja samas kohas on samal päeval kell 17.30 ka Võrumaa Talveralli finišipoodium. Kokku sõidetakse Haanja, Vastseliina, Misso ja Võru valla teedel seitse kiiruskatset, millest korduvkatseid on kolm. Katsete kogupikkus on 94,77 kilomeetrit.

Teadmiseks pealtvaatajatele, Võru Talveralli pass, mis tagab pääsu kõigile katsetele maksab 5 eurot, rallipäeval saab seda osta kiiruskatsete äärest ning alates 12. veebruarist Võru Olerex’i teenindusjaamas. Ralli pealtvaatajate kava ilmub rallinädala Autolehes. Võrumaa Talveralli ralliraadio on Raadio Marta.