Päev enne sõidetakse aga Võrtsjärve enduuro proloog, seda sarnaselt kevadel toimunud tänavuse esimese Võrtsjärve enduuroga. Kui siis vallutati Tartu kesklinn, siis sellel korral viib peakorraldaja Riho Kollist sõitjad reedel, 13. septembril Elva kesklinnas Arbi järve ääres asuvasse vanasse kultuurimajja. See on Eesti motospordis esmakordne, kui võistlus sõidetakse majas sees ja Võrtsjärve enduuro ekstreemproloog saab olema põnev nii sõitjatele kui publikule.

„Kui jalutasin Elvas ja otsisin mõttes kohta ekstreemproloogiks, tundus see vana, mahajäetud kultuurimaja mulle kui ekstreem moto inimesele kui rusikas silmaauku. Seal sees on võimalik tsiklitega sõita läbi kolme-nelja korruse, kus kõvemad mehed saavad ühelt korruselt teisele hüpata, kasutades selleks rampi ja aeglasemad sõitjad jälle trepist tsiklitega üles rühkida ja need on vaid mõned asjad mida seal näha saab. Tegemist on Elva linnas, Arbi järve ääres asuva vana kultuurimajaga, mis on umbes sama suur kui Vanemuise teater. Põhimõtteliselt saab ekstreemproloog olema kui üks teatritetendus, kus näitlejate asemel on tsiklimehed oma takistusi ületamas ja majas sees olevatele loetud vaatamiskohtadele pääsevad inimesed seda kõike vaatama. Kindlasti saab see olema väga atraktiivne nii sõitjatele kui publikule,“ räägib peakorraldaja Riho Kollist.

Turvakaalutlustel lastakse majja sisse ainult 200 V.I.P pääsmega inimest, neid pääsmeid saab osta peakorraldajalt Riho Kollistilt (riho.kollist@mail.ee). Rada kulgeb ringina, majast sisse ja välja sõites, mis pakub kindlasti põnevust ka väljas olevatele pealtvaatajatele,kellel sissepääs on territooriumile tasuta. Kui soovid seda üritust toetada,siis soeta endale 20 eurone V.I.P pilet, mis tagab sissepääsu majja ja koha rõdul ,kust avaneb hea ülevaade „ekstreem enduuro teatrile“.

Elva ekstreemproloog algab sõitjatele reedel kell 15.00, kui alustatakse treeningutega, finaalid algavad kell 19.10 ja PRO klassi superfinaali ajaks on planeeritud 19.40.

Laupäeval ja pühapäeval aga liigub enduurokaravan Võrtsjärve äärde Väike-Rakkesse, kus on Võrtsjärve enduuro keskus. Mõlemal päeval on võistlusringi pikkus umbes 45 kilomeetrit, kuhu sisse mahub enduuro katse, krossi katse ja ekstreem katse. Laupäeval ja pühapäeval algab ja lõpeb esimene ring ekstreem testiga, mille asukoht on Väike-Rakkes võistluskeskuse juures ja hea võimalus pealtvaatajal lihtsalt võistlust jälgida. Võrtsjärve Enduurol on kohal Eesti paremik ja tugevaid sõitjaid meie lähinaabrite juurest.