Esimese stardinumbri all lähevad starti Ford Focus WRC autol absoluutarvestuse Eesti meistrivõistluste liidrid Georg Gross ja Raigo Mõlder, kelle järel tulevad katsetele N4 klassi kiireimad sõitjad eesotsas Ott Tänaku ja Martin Järveojaga (Subaru Impreza). Konkurents selles klassis saab olema taas ülitihe, kui Tänaku järel lähevad rajale Aleksei Lukjanuk (Mitsubishi Lancer EVO X), meistrivõistluste liider Timmu Kõrge (Mitsubishi Lancer EVO 9) ja Siim Plangi, kelle kaardilugejaks sellel rallil on suurte kogemustega Urmas Roosimaa. Tegu on ühekordse projektiga, kuna Plangi tavapärane kaardilugeja Marek Sarapuu ei saa sel korral osaleda.

Plangi järel tulevad rajale eelmise aasta Grossi Toidukaubad Viru ralli võitjad, Rainer Aus ja Simo Koskinen (Mitsubishi Lancer EVO 9). Konkurentsi lisavad sellesse klassi loomulikult ka Egon Kaur (Mitsubishi Lancer EVO X), Raul Jeets (Mitsubishi Lancer EVO X) ja paljud teised.

Kaheveoliste A, N ja R klasside ühises arvestuses saab olema samuti põnev konkurents. Sarja liider Martin Kangur küll stardis pole, kuid väärtuslikke punkte asuvad püüdma nii Rainer Rohtmets (Citroen C2 R2 MAX), Rasmus Uustulnd (Ford Fiesta R2), Sander Siniorg (Honda Civic Type-R), Sander Pärn (Ford Fiesta R2) ja paljud teised.

Rahvuslikus E-rühmas on meistrisarja liider Einar Laipaik (BMW M3), kellest vaid kahe punkti kaugusel on Ago Ahu (BMW M3). Ahu aga jätab Grossi Toidukaubad Viru ralli vahele, kuna tegelevad auto ettevalmistusega järgmiseks etapiks. Kuid vaatamata sellele on oodata E-rühmas põnevat heitlust, sest nii Argo Kuutok, Andrus Vahi, Lembit Soe kui Renee Pohl on näidanud head kiirust. Kaarte tuleb segama Janis Vorobjovs Lätist, kes on rajal samuti BMW M3 autoga, millega ta Lätis väga kiirelt liikunud on.

Grossi Toidukaubad Viru ralli Rakvere linnakatsel, mida sõidetakse reede õhtul kaks korda saab näha kahte põnevat VIP autot. Esimene neist on Ford Fiesta R2, mille roolis on Eesti Autospordi Liidu juhatuse liige ja Grossi Toidukaubad omanik Oleg Gross, kelle kaardilugejaks on Virumaal Renault ,Dacia, Nissan müügiga tegeleva ettevõtte omanik ,kauaegne Viru Rallide toetaja Tõnu Paju. Teine VIP auto on 600 hobujõuline Mitsubishi Lancer EVO 6 rallikrossiauto, mille roolis on mitmekordne Eesti ja Põhja-Euroopa meister rallikrossis ja hetkel Eesti meistrivõistlustel klassis SuperCar liidrikohta hoidev Sten Oja.

Reedel antakse Grossi Toidukaubad Viru ralli start Rakvere keskväljakult kell 17.00, esimesele katsele stardib esimene võistlusauto kell 17.18. Rakvere linnakatse esimesele läbimisele läheb esimene auto reedel kell 19.03. Kokku sõidetakse reedel neli katset.

Laupäeval, 6. juulil on Grossi Toidukaubad Viru ralli südameks taas Kehala Ring, mida läbitakse erinevate kiiruskatsete jooksul kolm korda. Kohapeal on pealtvaatajatele toitlustus ja ideaalsed vaatamiskohad, korraga on võimalik Kehala rajal sõitmas näha lausa kolme-nelja autot. Kellel aga soovi, võib leida endale sobiva vaatamiskoha ka teistelt kiiruskatsetelt. Laupäevase võistluspäeva algus on kell 10.15 ja Rakvere kesklinnas olevale poodiumile sõidab võitja laupäeval kell 18.00. Grossi Toidukaubad Viru ralli katsed on pealtvaatajatele tasuta, välja arvatud Kehala Ringil toimuvad katsed, kuhu pilet terveks päevaks maksab viis eurot, allameetrimeestele sissepääs tasuta.

Grossi Toidukaubad Viru ralli ametlik ralliraadio on Kuku, seda Kuku raadio Virumaa sagedusel 99,6 Mhz ja internetis www.kuku.ee. Pealtvaatajate kava on selle nädala Autolehe ja Virumaa nädalalehe Kuulutaja vahel.

Grossi Toidukaubad Viru ralli sõidetakse 5.-6. juulil Lääne-ja Ida-Virumaal, kokku läbitakse rallil 11 kiiruskatset kogupikkusega 109,85 kilomeetrit, millest 36,2 % on asfaldil. Tegu on Eesti autoralli meistrivõistluste ja karikavõistluste etapiga.