Keskpäevane kvalifikatsioon, kust Soomer sai kaheksanda stardikoha, kuigi hästi ei õnnestunud, nagu ka täna pärastlõunane esimese võistlussõidu start. Kuid esimese ringiga oli ta tagasi võitnud päris mitu kohta ning heitles 6.-7. kohale.

“Ei õnnestunud kohe rünnata selles grupis, kus olid Gonzales, Perolari ja Smith, kuid tundsin, et kuival rajal oli mootorratas väga hea,” ütles Soomer.

“Siis kaotasin ühes kurvis nina alt, oli õnne, et tsikli seljas püsisin,” rääkis Soomer. Peale 12ndaks langemist suutis ta uuesti tõusta 6ndale positsioonile, siis aga hakkasid rajale langema esimesed vihmapiisad.

“Lähtusin sellest, et sõit kestab stardilipust finišini ning kalkuleerisin, milline oleks parim hetk boksi rehve vahetama minna,” ütles Soomer. Kuna sadu üha tugevnes, langetas ta otsuse hetkel, mil oli kindel, et vihmarehvidega suudab kiiremini sõita. Liidrid Mahias, Smith, Locatelli jt tulid rehve vahetama pisut hiljem. “Enam paremat ringi valida polnuks võimalik, kuna oleksin neist 20-25 sekundiga edus olnud.”

Kahjuks otsustasid võistluse juhid just siis, kui Soomer oli jõudnud uuesti rajale minna, kuid polnud veel uuesti jõudnud viimasesse ajavõtupunkti, mille alusel võistlustulemus otsustati, sõidu punase lipuga peatada. Kümnendal ringil peatatud võistlussõidu võitis itaallane Andy Verdoia, kes ei olnud veel boksi keeranud, teiseks jäi Mahias ja kolmas oli Smith — mõlemad sõitjad, kes olid tol hetkel boksis, mitte rajal.

Supersport klassi teine võistlussõit toimub pühapäeval Eesti aja järgi kell 13:30.

Soomer hoiab maailmameistrivõistlustel 53 punktiga kümnendat kohta.