Soome-Eesti ühine motoringraja meistrivõistluste etapp peeti sel nädalavahetusel auto24ringil aastase vaheaaja järel ning stardis oli viimaste aastate suurim hulk 133 osalejat. Stardikohad pandi täna paika eilses esimeses võistlussõidus välja sõidetud parimate ringiaegade põhjal.

Superbike'ide sõidu eel sadas taas korralikult, kuid sõit ise toimus peaaegu vihmata. „Täna oli palju raskem sõita kui eile,“ ütles ka tänase Superbike klassi sõidu võitnud Eeki Kuparinen (Kawasaki, TMK). „Kasutasin eilset tagarehvi ja see oli väga-väga libe. Kui stardist läksin, siis tundus, et pidamist üldse ei ole, pidin hoo alla laskma. Esimesed kolm ringi sõitsingi väga aeglaselt, kuid vaatasin, et selja taga väga ei toimu ja sain rahulikult lõpuni tulla.“ Tomi Kaartinen (Aprilia, HyMK) ohustas teda sõidu alguses päris kõvast, kuid kukkus kuuendal ringil esimeses kurvis, ning Ville Valtonen (Yamaha, KarMK) tõusis teiseks, vanameister Raimo Kesseli (Yamaha, MRC) aga lausa kolmandaks. Finišis naeriski Valtonen, et pitline'il näitas tahvel talle taganttulijat +4 sekundit, kuid tal polnud aimugi, et Kesseli on see, kes sealt tulemas. Sõit peatati üheksandal ringil kukkumise tõttu finišisirgel. Eestlastest oli Andry Blank (BMW, Äksi MK) 7. ja Mihkel Osula (Ducati, Vihur Motosport), kes startis 16. kohalt, 8.

Kõige nooremate võidusõitjate, Mini GP-100 klassis võttis esimese stardikoha sisse küll soomlane Nooa Mälkia (HelRC), kuid kohe sõidu alguses möödus temast eilsegi sõidu võitnud Hugo-Brent Freiman (Vihur Motosport) ning läks kaugele oma teed. Ka sõidu teise koha saajas polnud kahtlust, sest soomlane Luukas Klemetti (IMK) asus sama kindlalt sellel kohal. Kolmandale kuni viiendale kohale käis age äge rebimine Sven Martin ja Fred Erik Merivälja (mõlemad Vihur Motosport) ning Mälkia vahel. Poisid vahetasid pidevalt kohti ja mängisid pealtvaatavate vanemate närvidel. Lõpuks jäi peale Sven Martin Merivälja, eile kolmandaks tulnud Fred Erik Merivälja aga andis veidi tagasi, kaevates sõidu lõpus selle üle, et käed läksid täis. „Jäin nädalavahetusega väga rahule,“ ütles Freiman, kes täna startis ka Supersport 300 klassis (eile jättis selle sõidu vahele) ja sõitis end kaheksandalt stardikohalt viiendaks. „Täna kuival rajal oli sõita palju lihtsam.“

Supersport 600 klass oli ka täna tõeline põnevussõit. Kuna vahetult sõidu alguses tuli üsna tugev vihmahoog, katkestati sõitjate palvel start. Paarikümne minuti pärast said osalejad minna kuivale rajale. Esikoha nimel pidasid raju heitlust kvalifikatsiooni võitnud Kimi Patova (Yamaha, HyMK) ja eilse sõidu võitja Felix Nässi (Yamaha, HelRC). Nad sõitsid terve võistluse ratas-rattas ja tegid närvekõditavaid möödasõite. Paloranta kiireim ringiaeg oli ka väga kõrgest klassist, 1.17,033. Paar ringi enne lõppu näis Patova eest ära minevat, kuid siis tuli uus vihmahoog ning liidrid võtsid hoo täiesti maha. Sõidu lõpus olid närvid tugevamad Nässil ja pikalt kolmandal kohal sõitnud Peter Palorantal (Yamaha, VRT), kes samuti Patovast möödus.

Külgvankrite klassis panid Eero Pärm/Lauri Lipstok (LCR-Yamaha, Pärm Racing Team) täna alla rajaoludele sobivamad rehvid kui eile ning olid hoolimata üheksandast stardikohast kohe ka poodiumikonkurentsis. Tero ja Joni Manninen (Kawasaki, HelRC) võtsid sõidus sisse liidrikoha, teisel kohal sõitvat Timo Kallio/Jere Nuppulat (Kawasaki, IMK) aga ohustasid Pärm/Lipstok tõsiselt juba peale teist ringi. Kuid kuna nad tegid tiigi kurvis ühe sõiduvea, venis vahe kahe esimese ekipaažiga liiga pikaks ning tuli leppida kolmanda kohaga. „Kaks korda järjest rehvidega ei eksi, aga seal kurvis läksime liiga ahneks,“ ütles kindaist ja riideist vett välja väänav, kuid õnnelik Pärm.

Ülejäänud klasside võitjad: Jokamiesluoka (Soome) Kari Pikkusaari (Suzuki, MP-Tuki); C1200 Jarmo Kivi (BMW); C600 Kalle Uuemäe (Honda, Vihur Motosport); Supersport 300 Juho Kantola (KTM, MRC); Moriwaki Cup (Soome) Akseli Putkonen (IMK); Retro Superbike (Soome) Raimo Kesseli (Kawasaki, MRC); B1200 Kalle Krõlov (Kawasaki, Äksi MK); B600 Mairon Meius (Suzuki).

RGB motoringraja Eesti MV neljas etapp toimub 27.-28. juulil Soomes Alastaros.