Teisipäeval Tihemetsas toimunud Eesti meistrivõistluste etapil põlve vigastanud Leok alustas tänast MXGP klassi avasõitu väga ettevaatlikult rivi lõpus.

Oma õiget kiirust ta näidata ei saanudki, kuid tänu konkurendi katkestamisele lõpetas Leok sõidu ikkagi punktikohal kahekümnendana.

Esimesed 20 minutit juhtis sõitu vigastusest paranenud ja sarjaga taas liitunud Jeffrey Herlings (Holland, KTM). Kuid tema valmisolek ei ole veel 100% ning sõidu lõpus läks tal raskeks ja pärast kukkumist otsustas Herlings rajalt maha tulla. Kolmanda järjestikuse sõiduvõidu teenis Glenn Coldenhoff (Holland, KTM), teise koha sai Romain Fabvre (Prantsusmaa, Yamaha) ja kolmanda koha Tim Gajser (Sloveenia, Honda).

Teise sõidu stardis Leok taas riskima ei hakanud ja esimeste kurvide järel oli ta viimaste seas. Sõidu jooksul näitas Tanel küll paremat kiirust kui avasõidus, kuid suuri riske ta siiski võtma ei hakanud ning finišis oli meie mees üheksateistkümnendana.

Sõitu juhtis pikka aega Romain Febvre, kuid Tim Gajser oli tal pidevalt seljataga ning natuke enne sõidu lõppu tõusiski maailmameister liidriks. Febvre veel küll üritas, kuid see lõppes tal suure kukkumise ja katkestamisega. Väga tugeva sõidu lõpu teinud Coldenhoff suutis lõpuks teiseks tõusta. Kolmandana tuli finišisse lätlane Pauls Jonass (Husqvarna).

Etapi kokkuvõttes teenis Tanel Leok 3 punktiga 22. koha. Teise etapivõidu järjest sai 47 punktiga Glenn Coldenhoff. Teise koha teenis 45 punktiga Tim Gajser ja kolmanda koha 38 punktiga Paulss Jonass, kellele see oli esimeseks poodiumikohaks MXGP klassis. Sarja kokkuvõttes on Leok 175 punktiga kuueteistkümnendal kohal. Tiitli kindlustanud Gajseril on esimesena 709 punkti. Teisel kohal on 511 punktiga Jeremy Seewer (Šveits, Yamaha) ja kolmandal kohal 468 punktiga Gautier Paulin(Prantsusmaa, Yamaha).