Kokku oli stardis kolm Eesti sõitjat, kellest tänastes finaalides tuli stardipuu taha kaks meest. Gert Krestinov kukkus eilses kvalifikatsioonis ja tegi haiget põlvele ning otsustas täna starti mitte tulla, kirjutab msport.ee.

Kokku peeti täna kolm finaalsõitu, kus puu taga olid MX1 ja MX2 sõitjad koos. Esimeses sõidus oli eile kvalifikatsioonis üheksas olnud Tanel Leok (Honda, MVR-D Honda) kuues, Priit Rätsep (KTM, Team Estonian Express) oli absoluutarvestuses 20., ent MX2 klassi sõitjatest kuues. Sõidu võitis Kevin Strijbos (Suzuki) Clement Desalle (Suzuki) ja Gautier Paulini (Kawasaki) ees.

Teises sõidus juhtis Leok paar esimest ringi sõitu, pidi aga siis tunnistama Strijbosi paremust ja lõpetas sõidu teisel kohal. Rätsep oli kokkuvõttes 16., MX2 klassi meestest aga neljas.

Kolmandas sõidus tõusis Leok esikümne piirilt kuuendaks, kus sõidu ka lõpetas, sõidu võitis taas Strijbos, Bobrõšev teine ja Xavier Boog kolmas (KTM). Priit Rätsep tegi päeva parima esituse, kui oli kokkuvõttes 11. ja MX2 klassis neljas.

Õnnetult lõppes kolmas sõit Clement Desalle ja Max Nagli jaoks, kes hüppel kokku põrkasid ja kukkusid. Desalle pääses ehmatusega, kuid Nagl viidi haiglasse kontrolli.

Kokkuvõttes oli Mantova Starcross MX1 võitja Strijbos, teine Bobrõšev ja kolmas Tanel Leok.

Tanel Leok jäi oma võistlusega rahule. „Võib rahule jääda päevaga, teine koht teises sõidus ja kokku kolmas. Olime siin trennitsikliga, tulime otse Hispaania laagrist, võistlusratas, mis Inglismaal on, on vast vähe parem, kuid saime selle tsikliga siin ka hästi hakkama. Kahe hooaja vahel opereeritud jalg on hea, ja ei anna üldse tunda,“ sõnas Leok.

MX2 klassis sai Mantova Starcross võidu Glenn Coldenhoff, teine Jeremy Seewer (Suzuki), kolmas Romain Febvre ja neljas Priit Rätsep.

Ka Priit Rätsep hindas võistlust kordaläinuks. „Hooaja esimene sõit ja üldiselt pole paha. Sõidutrenni hakkasime tegema jaanuari alguses ja eks see natuke ikka tunda annab. Startisime koos MX1 tsiklitega ja stardil oli suur tähtsus, esimeses sõidus jäingi tahapoole ja ei saanud hästi möödasõitudega hakkama. Teine ja kolmas sõit olid juba paremad. Kiirusega võis rahule jääda, selleks, et paremat kohta saada, oleks stardid pidanud paremad olema,“ rääkis Rätsep.