MX1 ja MX2 klassides olid eestlastele tulnud konkurentsi pakkuma Läti kiireimad sõitjad, kes juba kvalifikatsioonis näitasid, et nendega peab arvestama. Kvalifikatsiooni kaks kiireimat olid Davis Livs (Kawasaki) ja Toms Macuks (KTM) ning siis kiireim eestlane Lauri Lehtla (KTM, Sahkar KTM Racing). Esimeses stardis läks rajale kokku rajale 34 sõitjat. KTM Holeshot stardivõidu 150 eurone auhind kuulus Tanel Leokile, kuid sõitu asus juhtima Livs, Leok ja Lehtla teda jälitamas. Mõlemad eestlased suutsid Livsist mööduda ja seda tegid ka Juss Laansoo (KTM, AKR KTM Racing) ning Indrek Mägi (Kawasaki, Saku MK), kõik neli sõitjat MX1 klassis ja selles järjekorras ka lõpetati. Livs suutis veel finišihüppega endale kindlustada viienda koha Toms Macuksi ees. MX2 klassi esimese sõidu võit läks Karlis Sabulisele, kes oli üldarvestuse seitsmes, tema järel sai üle lõpujoone Priit Rätsep (KTM, Estonian Express Racing), kes MX2 liidrikohal olles kukkus ja siduriheebli murdis. Nende vahele mahtus veel üks MX1 klassi sõitja, Davis Ivanovs Lätist. MX2 klassi kolmas oli Erki Kahro (Yamaha, Yamamoto RC).

Teises sõidus läks KTM Holeshot taas Leokile, Livs asus taas juhtima, kuid taas möödusid temast peagi Leok ja Lehtla. Viimane tegi aga ühel elemendil haiget oma Portugalis viga saanud roidele ja langes sõidu lõpuks üldarvestuse kaheksandaks ja MX1 klassi viiendaks. Leok võitis sõidu, teine Laansoo ja kolmas Livs, neljas Mägi. Nende järel sai ruudulipu MX2 klassi võitja Karlis Sabulis, kes viimasel ringil põrkas kokku Karel Kutsariga (KTM, Sahkar KTM Racing), kes sellel hetkel oli MX2 klassi liider, Kutsar langes klassi kolmandaks ja nende vahele mahtus Erki Kahro. MX1 klassi etapivõit kuulus Tanel Leokile Juss Laansoo ja Lauri Lehtla ees. MX2 klassis sai etapivõidu Karlis Sabulis, teine Erki Kahro ja kolmas Karel Kutsar. Sarja senine liider selles klassis Priit Rätsep katkestas tehnilise probleemi tõttu.
MX1 klassi meistrivõistluste liider peale avaetappi on Lauri Lehtla (88 p), teine Juss Laansoo (84 p) ja kolmas Indrek Mägi (78 p). MX2 klassis on sarja liider Karel Kutsar, teine Priit Rätsep (69 p) ja kolmas Andre Park (69 p).

MX2 jun arvestuses sai mõlema sõidu võidud Tomass Sileika (KTM, Läti) ja sellega talle ka etapivõit Hendrik Talviku (KTM, Paikuse MK) ees, kes oli mõlemas sõidus teine. Kolmas oli kokkuvõttes Aron Lenzius (KTM, Tartu Enduro Klubi), kes oli kolmas kõigis sõitudes. Sileika on sarja liider täiseduga (100 p), teine Talviku (84 p) ja kolmas Lenzius (75 p). Seeniorite klassis oli kohalikele meestele tulnud konkrentsi pakkuma Mihhail Samarski (Yamaha) Venemaalt, kes mõlemas sõidus ka juhtima asus. Kuid võitja oli mõlemas sõidus hoopis Heigo Lauren (Yamaha, Yamamoto), kui Samarski mõlemas sõidus eksis. Kokkuvõttes sai Laureni ja Samarski järel kolmanda koha Reio Engman (Yamaha, Lääne MK), kes oli sõitudes neljas ja kolmas. Sarja liider on täiseduga Heigo Lauren (100 p), teine Engman (82 p) ja kolmas Aivo Rabbi (Yamaha, Paikuse MK), kellel koos 78 punkti.

85 cc klassis oli samuti välja pandud KTM Holeshot stardivõidu auhind, mille suuruseks 50 eurot. Esimeses sõidus võitis selle Tamur Talviku (Suzuki, Paikuse MK), kuid peagi möödus temast Hardi Roosiorg (KTM, Sahkar KTM Racing), kes sõidu ka võitis, teine Dovidas Karka (KTM, Leedu) ja kolmas Jan Jakobson (KTM, KTM Racing Team). Teises sõidus sai KTM Holeshot stardivõidu auhinna Hardi Roosiorg, sõitu asus juhtima Talviku, kes aga poolel sõidul kukkus ja nii läks liidrikoht Jan Jakobsonile, kes sõidu võitis, teine Roosiorg ja kolmas Karka. Etapi kokkuvõttes võit Hardi Roosiorule, kes ka sarja liidriks asus, teine Jan Jakobson ja kolmas Dovidas Karka. Kuna 85 klassile oli tegu esimese etapiga, siis on sarja esikolmik sama, mis etapil, Roosiorg (47 p), teine Jakobson (45 p) ja kolmas Karka (42 p).

Esimene etapp oli see ka quadracer’itele, kus etapivõidu sai kahe sõidu võiduga Sten Jupaschevski (Honda, Catwees Honda Racing), teine Marius Stasiskis Leedust (KTM) ja kolmas Kaspar Haiba (Yamaha, Yamamoto RC). Meistrivõistluste arvestuses on samadel meestel punkte vastavalt 50, 42 ja 36.

Esimene Tridens EMV etapp oli see ka kõige väiksematele krossisõitjatele klassides 65 cc ja 50cc, kes trotsisid vihmast ilma ja nende jaoks üsnagi rasket rada. 65cc klassis sai etapivõidu ja asus 45 punktiga sarja juhtima Meico Vettik (KTM, Türi AMK), teine oli etapil Henry Vesilind (KTM, AYR Racing Team), kellel on punkte koos 43 ja kolmas oli Allar Pent (KTM, Sinilind MK), kellel punkte 38, kokku osales selles klassis 24 sõitjat. 50cc klassi sõitjaid oli kohal 14 ja etapivõidu sai Otto-Jaasi Tamm (KTM, Motoklubi K&K, KTM), kes on 47 punktiga sarja liider, teine Karlis Reisulis (KTM, Läti), temal peale esimest etappi punkte 42 ja kolmas Mikk Kallion (KTM, Motoklubi K&K), tema punktisumma on 41.